Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Контузии сложиха край  на кариерата на Станка

Контузии сложиха край на кариерата на Станка

18-01-2016 Тема спорт

Щом не мога да се състезавам в Рио, е логично да спра, обяви Златева

Станка Златева сложи край на славната си кариера. Златното момиче на България, което спечели 5 световни и 6 европейски титли, като грабна и два сребърни медала от олимпийските игри в Пекин и Лондон, бе принудена да спре с борбата. Причината – постоянните контузии, които я измъчваха в последните 3 години.
В следствие на травми в гърба и коленете, символът на женската борба у нас не успя да поддържа високо ниво след края на ??грите през 2012-а. Тя претърпя няколко неочаквани загуби още на стартовете на световните и европейски турнири, като дори подготовката й в Азербайджан не успя да я върне към невероятната форма, която поддържа??е преди Лондон.
„Контузията, която ме мъчи от години, този път не ми позволи да продължа. Лечението бе дълго и това не ми даде ??анс да се подготвя за олимпийската квалификация през април. ?? щом няма да мога да се състезавам на ??грите в Рио, е логично да спра сега. Никой не може да победи времето и аз не съм изключение. Приемам го за нормално. Все някога трябва??е да се случи”, обяви оттеглянето си 32-годи??ната Златева.
Момичето от Кру??аре, за което спортът бе начин на живот, издигна женската борба в България до невиждани висоти. Благодарение на нейните успехи в момента селекционерът Серафим Бързаков разполага с потенциал да атакува медалите в Рио. Ако не бяха титлите и медалите на Станка, едва ли сега можехме да говорим за златни амбиции в лицето на Тайбе Юсеин, Елина Васева, Джанан Манолова и компания.