Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

15-10-2017 Конкурсът за базите на ЦСКА  стартира преди вечното дерби

Конкурсът за базите на ЦСКА стартира преди вечното дерби

15-10-2017 Тема спорт

Наясно сме кой кой е и какво трябва да се направи за
футболния клуб, каза спортният министър Красен Кралев

Спортният министър Красен Кралев разкри в предаването „Денят започва” по БНТ на какъв етап е конкурсът за базите на ЦСКА. От думите му стана ясно, че процедурата може да бъде обявена и стартирана още преди вечното дерби, което е на 21 октомври (събота).
„На??ето ведомство не участва в търга за активите на ПФК ЦСКА АД. Там отно??енията са между НАП и дружеството, спечелило емблемата. Няма как да коментирам. На?? ангажимент е да проведем конкурса за базите. Целият процес е към своя край. Феновете на ЦСКА много се интересуват от ситуацията и има леко напрежение по темата, както и спекулации по медиите. Много ми се иска да ги успокоя, всичко ще бъде прозрачно и ясно, но в момента нямам право да говоря за друго освен това до какъв етап е стигнала процедурата. ??наче много лесно някой може да отправи обвинения, че има предварително нагласяване на конкурса. Нека всички да запазят спокойствие. Наясно сме кой-кой е. Наясно сме какво трябва да бъде направено за футболния клуб. Нека ни имат малко повече доверие. Трябва??е да се изчака, за да може да бъде вписана промяната на статута на имотите от публична държавна в частна държавна собственост. Това приключи в петък. Оттук нататък, най-вероятно още в понеделник (б.р. - днес), подаваме документите за регистриране на дружеството „Сердика спортни имоти” в Агенцията по вписванията и няма пречка конкурсът да стартира. Документите са ни готови отпреди повече от две седмици. Не бавим, никой не протака, просто има законови процедури и срокове, които трябва да се извървят”, поясни Кралев.
Той взе отно??ение и покрай скандала с Христо Стоичков, заел остра позиция във връзка с референдума за независимост на Каталуня.
„??цо е най-популярнипт български футболист, най-добрата реклама и посланик на страната ни по света. Без да изпълнява длъжност формално, той пак е един от символите ни и има право да изкаже мнение за Каталуня”, коментира Кралев.