Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

23-07-2012 Коко Динев се оттегли от Локо Пд

Коко Динев се оттегли от Локо Пд

23-07-2012 Тема спорт

Собственикът на Локомотив Пловдив Константин Динев обяви днес, че оттегля финансовата си подкрепа за клуба. Той изпрати специално обръщение до обществеността:

Обръщение към футболната общественост

С голяма доза смесени чувства обявявам, че оттеглям финансовата си, но не и моралната поддръжка към Локомотив Пловдив.

Когато преди две години и половина станах част от "черно-бялата" магия, го направих заради привържениците на отбора и заради сантименталната си обвързаност с покойния бив?? президент на клуба Георги ??лиев. Дойдох на "Лаута" с голямо желание и амбиция. Поех няколко ангажимента:

1. Да подобря състоянието на стадион "Локомотив" в парк "Лаута", така че той да стане приятно място за посещаване и да изпълни изискванията за получаване на лиценз за провеждане на футболни срещи. Дотогава такъв няма??е.

2. Да спася отбора от изпадане през сезон 2009/2010 въпреки отчайващото положение в класирането.

3. Да възстановя позициите на Локомотив като конкурентен на водещите български клубове.

Дали съм успял, се вижда от резултатите и крайните класирания на първенството, както и за Купата на България. Нямам никакво намерение да изтъквам колко пари съм вложил и колко неща съм подобрил.

Причините за категоричното ми ре??ение за оттегляне са две.

Невъзможността да поддържам необходимото високо финансово ниво за издръжката на клуба, както и перманентното замесване на името ми, както и това на Локомотив Пловдив, в съмнения за погазване правилата на честната игра. Нещо, което абсолютно не отговаря на действителността и нямам никакво намерение повече да търпя подобни твърдения.

Когато станах президент на клуба, средната посещаемост бе в пъти по-ниска от тази, която регистрираха статистиците по-късно.

Няколко пъти по време на моя мандат "Лаута" бе препълнен, а това всъщност бе тръпката, която ми дава??е ентусиазъм и която едва ли бих могъл да опи??а.

Оставам с добри чувства към цялата локомотивска общност и винаги ще подкрепям отбора като привърженик.

Нямам претенции към акциите, които притежавам. Оставям ги на Атанас Узунов.

Сега на първо време смятам да дам на децата си това, което съм дал на всеки един футболист на Локомотив Пловдив през тези две години и половина. Става въпрос за време, внимание и грижи.

Константин Динев.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар