Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

24-02-2016 Кой командва в Балкан

Кой командва в Балкан

24-02-2016 Хари ЛАТ??ФЯН

Отстрани изглежда все едно играчите дават заплати на ръководството

Турнирът за купата на България неизменно е свързан със сътворяването на някоя изненада. Успехът на Рилски спортист беляза именно най-голямата такава, макар разликата в класите между самоковци и Лукойл Академик, поне чисто игрово, не като имена, да не е толкова сериозна. Това, което тимът на Росен Барчовски постигна в Ботевград е значимо само по себе си и ознаменува голямата битка, която Петър Георгиев води в местната общественост. Защото той бе човекът, който показа на хората в града че баскетболната топка се вкарва в ко??а, а не се търкаля по снега. Така че – голямо браво на усилията на този човек и упоритостта му.
Какво обаче се случва с домакина на турнира? Отпадането на полуфинал срещу Лукойл Академик не може да е изненада. Болезнено е, но не и чак толкова учудващо. Последните минути на срещата обаче предизвикаха доста въпросителни, които някак получиха и отговори в мача за бронза. По всичко личи, че в Балкан не командват нито ??ефовете на клуба, нито треньорският щаб. Там ре??енията се вземат от част от играчите, които са бледи копия на онова, което се очаква от тях. В последния месец, след скандалите около клуба, оставката на Влада Вукойчич и последвалото напрежение, срещи между баскетболисти и ръководство, прави впечатление именно това.
Естествено, подобно твърдение е чиста догадка и едва ли ще бъде последвано от потвърждение от някоя от страните. Хвърлената оставка от Мирослав Ралчев, след по-малко от месец работа с отбора, обаче е показателна. Неистовата битка на председателя на УС Михаил Михайлов да го задържи означава, че от клуба не намират вина в него за видимия спад. „Нормално е, когато има ло??и резултати, да си тръгна. Вината за тях е в мен. Сега не знам какво предстои. Ще почивам известно време и после ще видим”, коментира ре??ението си Ралчев, категорично отказвайки да приеме вариант, че е бил бойкотиран. Съмненията обаче си остават. Дали ще бъдат потвърдени зависи от следващите ходове на Михайлов и кмета ??ван Гавалюгов.