Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

09-07-2019 Кобрата променен след курса за сексуален тормоз

Кобрата променен след курса за сексуален тормоз

09-07-2019 Тема спорт

Кубрат Пулев получи ласкави оценки за участието си и реакцията на курса за справяне със сексуален тормоз, който мина в часове към Университета на Лас Вегас.

Българинът сам е потърсил хората от Университета и е минал през задължителните часове. Това бе част от санкцията, наложена от Калифорнийската атлетическа комисия след случката на 23 март, когато Кобрата целуна репортерката Джени Суши след боя му с румънеца Богдан Дину.

На 22 юли същата комисия ще се събере и може да върне отнетия временно лиценз на Пулев. За да се случи, тя трябва да получи достатъчно позитивни сигнали, че Кубрат спазва предписанията.

И няма да навреди мнението на Барет Морис, координатор в Университета на Лас Вегас, който е ръководил курса.

"Въпросът е как реагираш на такова нещо - коментира той през в. "Лас Вегас Сън", цитиран от dir.bg. "Едно от нещата, които Пулев направи след първите часове от курса бе, да публикува в социалните медии, че е осъзнал, че е сбъркал. Той призова феновете му да не атакуват и обвиняват репортерката. Това е важна стъпка след грешката, която е допуснал. Убеден съм, че Кубрат никога повече няма да попадне в подобна ситуация. Той се е поучил, променен е. Преценявам това по сравнението между него преди да започне обучението, и как общуваме сега, след него. Той бе много активен по време на курса, искаше да е част от него и да извлече от него всичко", каза Морис.

"Разбира се, винаги ще свързват името му с този случай, когато отвориш в "Гугъл", без съмнение ще прочетеш за репортерката и останалото. Няма как да промениш случилото се в миналото. Но е много важно Пулев да продължи да е шампион не само на ринга, но и в честното общуване и пазенето на личните и гражданските права", добави Барет Морис.

Вестникът обаче не се ограничава да цитира само Барет Морис. Има и думи на Пулев, отново по темата с обучението. "Университетът и Барет Морис създадоха една голяма възможност за мен, да взема участие в този курс, да съм част от дискусията", казва българския боксьор.

"Минахме през програмата стъпка по стъпка, обясняваха ми всичко. Има една тънка граница, която не бива да прекосяваш. Направих грешка и се поучих от нея. Знаех още преди случилото се, че това не е редно. Осъзнавах, че е грешка. Но се случи, защото бях развълнуван и щастлив от победата ми. Няма извинение обаче за стореното. Извлякох поуките си. Направих голяма грешка и дано тя помогне на други хора да не я повтарят", добави Кобрата.