Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

20-08-2014 Кобрата: Кличко организира

Кобрата: Кличко организира "цирка" с Бригс

20-08-2014 Тема спорт

Кубрат Пулев даде интервю за руското издание "Planetboxing.ru", в което обвини Владимир Кличко, че организира "цирка" с Шанън Бригс, за да отклони вниманието от допинг тестовете, които трябва да даде преди мача с него.

- Върху какво ще се концентрира?? при двубоя с Кличко?

- Ще се концентрирам върху абсолютно всичко и най-вече върху самата битка.

- Мисли?? ли, че ръста на Кличко и неговите удари биха били проблеми за теб?

- Не мисля. Смятам, че няма да ми е комфортно, но бокса не е баскетбол, в който ръста да е ре??аващ.

- Значи казва??, че не се страхува?? от Владимир Кличко?

- Не само, че не се страхувам, но дори не изпитвам необходимото уважение, като към истински световен ??ампион. В много от ситуациите и ре??енията той най-малкото не се държи мъжки и спортсменски и е доста некоректен. Лавира между това да си избира с кой противник да играе, да си ги наглася.

- При победа на световната титла срещу кого би искал да я защитава???

- Това не е концерт по желание. ??ма правила на федерациите и трябва да се спазват. Защитата се прави срещу този, който е официален претендент. Такива клоуни ,като Шанън Бригс, които целят единствено да бъдат забелязани и целят единствено парите няма как да се бият за световна титла по този начин. Даже най-вероятно се вижда, че всичко това е инсценировка продиктувана от самия Владимир единствено с цел да премести фокуса върху глупави скандали, а не върху важните и стойностните неща, като темата за допинг контролът.

- Какво е мнението ти за сега??ните ??ампиони Бърмейн Стиверн и Руслан Чагаев?

- ?? двамата са добри боксьори, добри бойци.

- Ще продължи?? ли да настоява?? Кличко да мине през допинг тест преди двубоя?

- Да, разбира се. Мисля, че един реален световен ??ампион трябва да се подложи на същия допинг контрол, както и неговият опонент и да докаже, че през всичките тези години, в които той е бил световен ??ампион не са затова, че през цялото време не е минавал допинг тестове. На мен в рамките на 10 дни ми взеха три пъти изненадващо кръвна допинг проба. За десет дни ме провериха три пъти, а него никой не го проверява и той прави, каквото си иска. Ако не даде допинг проба преди мача, като мен поне един път или два пъти той ще докаже, че взима забранени стимуланти и това го държи толкова дълго на върха. Жалко, че се опитва да направи хората на глупаци. Още повече той трябва да даде допинг проба за това , че е рекламно лице на антидопингова агенция и мотото е "Спорт без стимуланти". Освен това знаем, че и брат му Витали е хващан с положителна допинг проба на олимпиада. Нещата са прости. Ако той не даде допинг проба значи взима забранени стимуланти. Мисля, че правилата в бокса трябва да са еднакви и за двете страни. Така той не само , че си разваля имиджа, но разваля и имиджа на този уникален, красив, истински и мъжки спорт – боксът.

- Вече си чул за ситуацията между Кличко и Шанън Бригс. Какво мисли?? по въпроса?

- Абсолютен фарс и цирк продиктуван пак от Владимир, за да отклони вниманието на хората от истинската тема за допинг тестовете, които той не иска да даде. С или без допинг проба аз ще се изправя срещу него и ще го победя независимо какво и как взима. /БГНЕС

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар