Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Клубовете решават за Суперлигата на 23 юни

Клубовете решават за Суперлигата на 23 юни

18-06-2020 Тема спорт

Целите ни са да подобрим качеството, като повишим конкуренцията, обяви новият шеф Атанас Гаров

Клубовете от Суперлигата ще имат нова, може би последна среща, на която да вземат решение какъв да бъде форматът и кога да започне новият сезон в елита. Тя ще се проведе на 23 юни, като след нея трябва да стане ясно дали водещият ни ешелон във волейбола ще се запази с 12 отбора, ще се увеличи на 14, или ще бъде утвърден вариантът с 16 клуба, 4 от които да влязат от Висшата лига, без да има изпадащи от изминалата кампания.
Тава стана ясно при представянето на ръководството на НВЛ вчера. Председателят на Лигата Атанас Гаров, който е и един от шефовете на Левски, показа екипа, с който ще работи начело на организацията. Както "Тема Спорт" вече ви информира, негова дясна ръка ще бъде президентът и треньор на ЦСКА Александър Попов.
"Участие в срещата ще вземат всички клубове от Суперлигата. Ще поканим и 4-те отбора от Висшата лига, които изявиха желание за участие, но те няма да имат право на глас при решението. По-рано се обяви проект за новия шампионат с участието на 16 отбора. Решението беше противоречиво и много отбори не бяха съгласни с него. Сега клубовете ще имат нова среща и сами ще решат бъдещето на новия шампионат", обяви Гаров.
Освен Сашо Попов, той представи и Борис Халачев, който ще отговаря за женското направление в НВЛ. Изпълнителен директор ще е Станислав Николов, който доскоро се смяташе за един от приближените към Данчо Лазаров, а освен тях в екипа влизат още Ивайло Цветков и Найден Тодоров. До дни ще бъде представен и оперативен директор.
"Целите ни са да подобрим качеството, като повишим конкуренцията. За всички е ясно, че когато има повече конкуренция, интересът е по-голям, интригата е по-голяма, има повече гледаемост и съответно по-голям интерес от партньори, които можем да привлечем - финансови партньори, спонсори, рекламодатели. Това е една основна цел, която си поставяме да я постигнем в следващите месеци и години", каза още Гаров.
Той допълни, че в женското направление има турболенция, с оглед отказа на Левски да играе и липсата на сериозна конкуренция. Колкото до Висшата лига, целта пред нея ще бъде да развива таланти и да привлича колкото може повече хора, които да се занимават с волейбол.