Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Клубовете все още чакат  информация за 500-те бона

Клубовете все още чакат информация за 500-те бона

16-07-2017 Тема спорт

Не съм виждала писмо с подобно искане, изненада се президентът на Лигата

Българските клубове по волейбол все още продължават да чакат поискания от тях отчет за разходваните 500 хиляди лева от ръководството на НВЛ. На последното Общо събрание на Лигата, което се проведе преди повече от месец, бе съобщено, че бюджетът през изминалия сезон е бил половин милион. Така и не бе разкрито обаче откъде са до??ли парите – спонсори, рекламодатели или благопожелатели, както и къде са оти??ли впоследствие.
Първоначално на клубовете им е било обещано, че тази информация ще им бъде предоставена в по-късен етап. След като това не се случи, някои от водещите отбори, начело с ЦСКА и Левски, изпратиха писмено своите искания. В писмото си те настояват да получат отчет за парите до края на юни, тъй като клубовете са неизменна част от НВЛ и средствата са дадени заради тях и би трябвало да са разходени отново по същата призма.
Преди няколко дни „Тема Спорт” потърси президента на Лигата Мина Николова за коментар по темата. ??зненадващо или не, но тя съобщи, че изобщо не е виждала въпросното писмо и дори за пръв път чува за него. „Не знам за такова писмо. Не съм получавала подобно. Клубовете ми знаят телефона, а освен това имат и пощата ми. Не съм информирана да има такова писмо. Освен това ние сме комисия към федерацията и нямаме право да разкриваме информация, свързана с бюджета. ??ма си хора там, които могат да направят това. Ако някои клубове искат да разберат нещо, има си надлежен ред, по който могат да се информират, а не чрез медиите”, каза Николова.
Проверка на „Тема Спорт” обаче показва, че такова писмо действително съществува. То е входирано на 20 юни 2017 година, като е подписано от представителите на ЦСКА, Левски, Марек, Черно море и Тетевен. Сега остава отворен въпросът, дали реално има откъде да са влезли 500 хиляди лева в касата на Лигата, а впоследствие и за какво да са били разходвани…