Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

27-05-2018 Кечистът Русев: Наричаха ме палячо, ожених се заради Дъсти Роудс

Кечистът Русев: Наричаха ме палячо, ожених се заради Дъсти Роудс

27-05-2018 Тема спорт

С близо 2 милиона последователи в социалните мрежи и десетки милиони зрители пред екрана всяка седмица, кечистът Александър Русев е едно от най-разпознаваемите български имена в света в момента. За световната слава, за спорта като ??оу и за любовта към България, може да научите от интервюто на Георги Куситасев и оператора ??ван Андреев за предаването Спорт+ по ТВ+:

- Здравейте г-н Петров. Благодаря, че се съгласихте да направим това интервю. Нека започнем с името. В световната федерация по кеч Ви познаваме като Александър Русев или само Русев. А в живота сте Мирослав Петров Барня??ев. Откъде дойде името „Александър Русев“ или само „Русев“ и защо се изявявате с него в WWE?
- ??мах приятел Русев в спортното училище, гребахме заедно в една лодка. Фамилията винаги ми е харесвала. Така когато започнах в WWE и ми дадоха възможност да си избера псевдоним, избрах Русев. А Александър - просто ми звуче??е българско. Но фамилията взех от моя приятел Васил.

- Предполагам знаете, че сте един от най-известните, а може би и най-известният българин в света в момента. Как се чувствате от този факт?
- Няма значение кой колко е известен, въпросът е България да бъде представяна в най-позитивна светлина пред света.

- Започнал сте да се занимавате със спорт от малък. Разкажете за този период от живота Ви.
- Минал съм през доста спортове, а първият бе??е борбата. Единствената причина да се запи??а на борба бе??е, че търсих нещо, което да е подобно на кеча. Е, не бе??е и се отказах. След това опитах други – карате, джудо, баскетбол, където всъщност и се задържах най-дълго. Също и академично гребане, като майка ми и баща ми. Така се записах в спортно училище няколко години по-късно и завър??их.

- Някога - като малък, било ли ви е мечта да станете част от световната федерация по кеч още повече, че в края на 90-те този развлекателен спорт бе много на??умял в България.
- Определено! Много преди края на 90-те за мен бе??е мечта. Още тогава обикалях от човек на човек и търсих видеокасети със записи, за да гледам Хълк Хоган. По-късно, когато кабелната телевизия се появи в България, кечът на??умя още повече.

- После идва възможността да заминете на бригада в САЩ, която се оказва повратна точка в живота Ви. Но в началото на престоя там знаем, че сте имали проблеми. Разкажете за тях и за това как един никому неизвестен българин се превръща в една от най-големите световни звезди в развлекателната индустрия.
- Проблеми имаме всички, въпросът е да ги превърне?? в позитиви по пътя към целта. В момента, в който нещата се случват, всеки среща трудности, но сега, поглеждайки назад, явно всичко е трябвало да се случи. ?? това, че бях изгонен на улицата, и че нямах пари... това са просто неща, които ме направиха по-силен. Когато има?? цел, просто я следва?? и нищо не е способно да те спре.

- Там срещате и жена ви Лана. Разкажете за нея. Тя също е европейка. Как се намерихте?
- Запознахме се още в първия ден, когато тя започна работа във федерацията. След това Дъстин Роудс, Бог да го прости, който се занимава??е със сценичните ни образи, я сложи да работи с мен, защото тя говори перфектен руски, живяла е в Латвия 12 години, а и е красавица. Така започнахме всеки ден да работим заедно, да тренираме заедно, споделяхме много време, станахме близки приятели и нещата се случиха естествено….- Разкажете за сватбата с Лана. Знаем, че имахте две сватби – едната в Малибу, другата в Пловдив, които бяха снимани от екип на световната федерация за друго от ??оутата.
- О, те бяха толкова различни… В Малибу не бе??е никак ло??о, бяхме на плажа. ??ма??е виенски колела, различни забавни сергийки, сяка?? си на цирк. Обаче в 23 ч. ни загасиха лампите и трябва??е да приключим. А тук, знаете на??ите сватби, ??а??нахме всички. ??махме много американски гости, взехме им акъла!

- На братята Усо (трикрактни ??ампиони при двойките в WWE) хареса ли им България. На видеа, снимки от сватбата се вижда, че се хванаха за хорото?
- Ами, как....те са си талантливи, веднага го схвана. Само Джон бе??е тук, но каза, че това е най-хубавото тържество, на което някога е присъствал.- В момента живеете с Лана в къща в На??вил, Тенеси като разбрахме, че доста неща около домът ви там са свързани с България. Правите и вино… Разкажете….
- За вино ще е рано. Тъкмо посадихме асмите, но след някоя година – определено. Майка и баща ми дойдоха, за да ми помогнат и вече всичко е готово.

- Когато подписахте договора със световната федерация по кеч някой от ??ефовете или другите звезди знае??е ли нещо за България. Бяха ли чували за на??ата родина?
- Не, определено не. Да си чужденец може да бъде и предимство, но и недостатък. За мен се оказа плюс. Допадна им това, че говоря на друг език, че изглеждам доста по-различно.

- Това явно е направило впечатление и на Джон Сина, който в едно интервю, по една от националните телевизии в САЩ разказва??е как малка страна като България има Русев и как трябва да се гордее от този факт.
- Благодаря на Джон за комплимента. Той обаче е голям фен на щангите и вдигането на тежести и е запознат със страната ни отпреди. Повечето фенове на кеча и хората във федерацията обаче чуха за България след моите представяния.

- Какво си спомняте от дебюта в основното ??оу, на турнира Кралски грохот на 26 януари 2014 г.?
- Спомням си, че нищо не бе??е сигурно. ??звикаха ме, но не се знае??е дали ще участвам или не. Стоях цял ден и чаках. В един момент, бях на ринга, видях как на един екран се появи графика с името ми. Бе??е за милисекунда, когато се обърнах вече го няма??е, но си помислих, че нещата може и да се случат. ?? така, обадиха се на Лана, тя не бе??е в залата, веднага излетя и дойде. Не бе??е сигурно и дали тя ще излезе с мен, дали двойката ни ще се хареса на публиката. Но всичко бе като на филм, всичко се получи.

- ??зпитвахте ли притеснение, вълнение от толкова много зрители и камери?
- Камерите не толкова колкото...ти си подготвен, или поне би трябвало да си. Аз винаги съм вярвал в своите качества, винаги съм бил самоуверен, но чувството че всичкия този труд и всичко през което си преминал се концентрира в един ден, в едно участие….е направо невероятно.

- Много сте популярен по света с думите: „Русев удря, Русев мачка.“ От федерацията ли ви помолиха да кажете нещо на български… Разкажете…?
- От федерацията имаха желание преди музиката, която пред??ества мачовете ми, да се чува нещо на български, някаква реплика, но нямаха представа каква да е тя. ??деята за „Русев удря, Русев мачка.“ се роди случайно, докато с Лана гледахме „Роки 4“. Във филма се казва “Каквото Драго удря, той унищожава.”, което на мен ми хареса и ре??их да направя нещо подобно. Застанах пред микрофона и то дойде от самосебе си...”Русев удря, Русев мачка.” Попитаха ме какво означава, казах им и го харесаха. Получи се от първия опит.

- ??звестният в миналото кечист – Андре Гиганта е и с български корени. Това знаят ли го г-н Макмеън и компания? ?? някой от тях чувал ли е за един от най-големите българи – Дан Колов?
- Някой скоро ме попита... Бе??е Майкъл Хейс, един от продуцентите ни, та, той ме пита скоро как се казва онзи “голям българин от ранните години на 20 век”. Пита??е за Колов. За Андре всички си мислят, че е французин, а аз винаги ги поправям. Особено след документалния филм за него, който излезе наскоро, който е прекрасно направен, все по-често става дума за него. Но, да, винаги казвам, че аз не съм първият българин в кеча, аз съм вторият.

- Знаем, че вие – кечистите много обикаляте, защото всяка седмица има ??оута, но остава ли време да се прибирате в България- в родния Ви Пловдив и колко пъти в годината успявате да се приберете в родния дом?
- Веднъж може би, ако имам късмет и добра година. ??наче е така, обекаляме много. В паспорта си вече нямам празно място по страниците от пътувания, трябва да си направя нов, което пък стана повод за кратка ваканция удома.

- Кой е най-добрият Ви приятел в световната федерация по кеч?
- Шеймъс. Не! Ще кажа първо жена ми, Лана, защото ще ми се разсърди, след нея е Шеймъс.- Кръстихте кучето си на него...
- Да, майка ми и баща ми кръстиха кучето ни Шеймъс, а той бе??е много трогнат, разплака се от радост.

- Кога станахте толкова близки с него?
- На едно турне преди две години в Европа, може би. Бяхме в ??рландия и отдохме в неговата къща. Но мисля, че всичко започна малко по-преди това в League of nations. Но гостуването в дома му в ??рландия даде началото на това близко приятелство. Сега живее на 5 минути от моя дом в Не??вил.

- А срещу кой съперник Ви е било най-трудно на ринга?
- Най-големият ми опонент и същевременно връх до момента е Джон Сина и мача ни на Кечмания 31, защото цяла година бях непобедим. Първо го победих на турнира „Фастлейн“, а след това този страхотен мач на Кечмания и излизането ми с танкове, армия.

- Какви други спортове или упражнения правите, за да поддържате високото ниво и да правите повече хватки?
- Когато съм у дома ходя на бокс, също и на борба. Преди тренирах и джиу-джицу, но това по скоро не е за мен.

- Как преминава един ва?? ден в най-голямата спортна развлекателна верига в света?
- Събужда?? се в различен хотел, в различен щат всеки ден. Ставам, първата ми работа е да намеря „Старбъкс“, за да си взема кафе. След това закусвам и тръгвам да търся фитнес, където да направя тренировката си за деня. Следва време за обяд. Винаги си взимам и храна за после, защото след това време няма! Отиваме на ??оуто, което обичайно започва към 19:30 и продължава до късно, около 23 ч. Тръгваме си късно, пътуваме по 3-4 часа до следващия град…?? така отново.

- Остава ли Ви време за почивка, да гледате ва??ия любим отбор Реал (Мадрид)?
- Благодарение на технологиите в дне??но време не се налага да съм у дома, за да гледам мачовете. Винаги мога да си ги пусна на телефона или таблета. Определено ги следя с интерес.- Фен сте и на Локомотив (Пловдив). Те обаче не успяха да стигнат до бараж в Първа лига. Следите ли как се представиха този сезон в първенството на България?- Хахаха, само Локо!

- Следите ли ги?
Там е по-трудно, но миналата година, когато си бях у дома, ходих за първи път на мач от 2005-а. 12 години по-късно отидох пак на стадиона, представяте ли си! Бе??е вечерен мач, осветлението спря в 70-та минута, /смее се/, но това бе??е без значение. Мачът бе??е срещу Лудогорец, а резултатът не бе??е позитивен за на??ите. Преживяването обаче бе??е чудесно, атмосферата също. Направиха ми специално посрещане, дадоха ми плакет и членска карта на Локомотив, което бе??е много мил жест, останах много трогнат.

- Следите ли какво се случва с българския спорт и кой ви е любимия спорт/ спортист?
- Гледам всички спортове с българско участие. Зная ,че Григор се представя много добре по света. Обичам да се обзалагам на спорт с моя приятел Сезаро ( известен кечист), който е от Швейцария. Все не ни се получава работата да ги бием тези ??вейцарци! ?? с националният отбор така, и там се ??егуваме помежду си. Всичко им се получава на тези ??вейцарци! Все се обзалагаме със Сезаро, все губя. ?? сега му дължа едни 20-30 долара. Но, да, следя всичко, което мога.

- Cмятате ли, че Вие спомагате за добрия и разпознаваем имидж на България по света с оглед на това, че едни от най-продаваните артикули на световната федерация по кеч са с лика на българското знаме и герб?
- Надявам се да представям България само с добро. Не бих искал по никакъв начин да навредя на имиджа на страната си, напротив! Когато и да ме попитат, винаги ще говоря с гордост за България.

- Федерацията залага на все повече кечисти от различни, и в повечето случаи големи страни, като Мексико, Япония, ??ндия, Англия и други. Как малка страна като на??ата се котира сред тези страни и смятате ли, че това е доста голямо Ва??е постижение България да има роден представител?
- Вижте, големите страни имат и голям пазар, следователно е нормално и да имат състезатели. За нас, от малките страни, е много трудно. Трябва да си много добър, наистина добър, да не могат да отрекат таланта ти, за да се наложи?? на тази сцена.

- Ако зрителите следят световната федерация по кеч трябва да знаят, че на първо място това е спортно ??оу, но е много трудно една кеч звезда да направи голяма кариера и да остане в светлините на прожекторите, особено от чужда страна. А вие го направихте като вече 4-та година сте сред най-добрите- в основния ростер на ??оуто. Как го постигате?
- ??два ми отвъртре (смее се). Как го постигам ли... С много труд, но и талант. Винаги ми е идвало отвътре, било е част от мен. Всеки човек има някаква силна способност, това е моята.

- Когато Ви предложиха да излизате под руски флаг и да възхвалявате Русия много българи Ви заклеймиха. Кажете за това, защото знам, че принципно сте много голям националист - по постове в социални мрежи, по ва??и думи във федерацията. Още по-показателно за това е и че направихте сватба по всички български обичаи - тук в България.
- То се започна още преди това, когато в NXT (един от по-слабите ростери на Световната федерация по кеч) излизах на сцената с българския химн няколко пъти. Наричаха ме "палячо", питаха как може да използвам българския химн. Бе??е ми много интересно тогава на кого точно преча и с какво. Защо да не мога да използвам химна? Просто ми бе??е много чудно. Та, аз не излизам да представям страната ни с ло??о, не участвам в порно клип. Но това е нормално, колкото и да си добър, винаги има кой да те плюе. Колкото до руския флаг, това бе??е просто част от ??оуто, от сценария. Ние играем роли, макар и зрителите понякога да не го осъзнават. Те харесват един образ, не харесват друг. Това е целта. В момента обаче имам възможността да бъда повече себе си, да бъда просто Русев, и предполагам, че се представям добре.

- Кога Ви изтича договорът със световната федерация по кеч и имате ли желание да продължите да сте част от нея, защото знаем, че по света се създадоха много алтернативни федерации в този спорт.
- Харесвам мястото, на което съм в момента, и не съм обмислял други възможности...освен в българското кино. (смее се)

- Между другото от скоро се изявявате и като актьор...
- Предоставиха ми възможност да участвам във филм, който се казва “Другата версия на себе си”. Аз и Лана участвахме и като продецунти в този проект и така се стигна и до участие в самия филм. Аз имах роля само в няколко сцени, докато тя има??е по-голямо участие. Бе??е интересно и приятно, ние имаме опит пред камера и не се притеснявахме. За мен бе??е любопитно да се пробвам в киното.

- ??ма ли ??анс в скоро време да Ви видим в мач за световната или универсалната титли ?
- Да се надяваме. Гледайте и ще видите!

- Дали България може да стане спирка за някое ??оу на световната федерация по кеч? Още повече, че като на?? роден представител със сигурност ще генерирате много чуваемост и гледаемост?
- Чакам кмета на Пловдив от една година да се обади. Обсъждахме го преди година, но още няма развитие. Опитвам се да направим нещо, не е задължително да бъде в Пловдив. Те и изпуснаха топката малко, може да бъде и в София.