Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Карагерен: Можем да се утвърдим на второто място

Карагерен: Можем да се утвърдим на второто място

05-11-2019 Росен АНГЕЛОВ

Бирсент, очакваше ли това представяне от Локомотив Пловдив - да делите второто място с Левски?
- Не, не съм очаквал, че ще се представяме толкова добре. На този етап вървим силно и дано продължим така.
Сага ви предстои сблъсък с отбор, който също е в серия от поредни победи – Славия. Какви са очакванията ти за двубоя?
- Те са доста неприятен отбор за нас. Играят нестандартно и всеки път е трудно срещу тях. Крив съперник са ни. Но ще излезем мобилизирани и ще дадем всичко от себе, за да продължим тази добра серия.
Очертава се интересен треньорски дуел между Златомир Загорчич и Бруно Акрапович. Как би го приел, ако си страничен наблюдател, а не си част от битката?
- Щеше да ми е много интересно да ги гледам как се надиграват. И двамата са добри треньори. Ще спечели този, на когото тактиката е по-добра.
Какво ти прави най-силно впечатление в играта на Славия?
- Там разполагат с много класни изпълнители – Галин Иванов, опитен играч, който всеки момент може да реши мача. Чунчуков, Йомов... Тасевски и той е старо куче. Може от всяка ситуация да те изведе на голова позиция. Трябва много да внимаваме срещу тях, но ние ще бъдем подготвени.
Трябва да стане чудо Локо Пловдив да не е в първата шестица. Докъде стигат силите ви, до медали в края на шампионата?
- Още е рано да се мисли генерално. Нека първо си затвърдим влизането в първата шестица и да продължим тази добра серия. Локомотив никога не бе побеждавал в историята седем пъти поред.
Смяташ ли, че в един момент тези по-сериозни очаквания може да натежат?
- Не мисля. Ако вярваме, всичко може да стане.
Споделяш ли мнението, че чисто игрово в момента Локо Пловдив се нарежда зад Лудогорец и е пред Левски и ЦСКА?
- Мисля, че след Лудогорец и Левски ние играем най-добрия футбол. Много силно се надявам и вярвам, че можем да се утвърдим на второто място.
Може ли някой да спре Лудогорец, например Локомотив Пловдив?
- Няма как да кажа, че не може, обаче ще е трудно. Те са много силен и класен отбор. Виждате какво правят в Лига Европа. За България са труден съперник. Вече 8 години надиграват всички тимове. Почти всеки път бият с по 3-4 гола разлика.
Смяташ ли, че вече е дошло време да излезеш навън, или мислиш, че има още какво да дадеш на Локомотив Пловдив?
- Смятам, че има какво да дам на Локомотив, но също така и мисля, че е време да пробвам да изляза навън. Но това не зависи само от мен. Да, една голяма част, а именно представянето ми, е определяща, но все пак някой трябва да те забележи, да те хареса. Всичко е и късмет. Ако получа някоя добра оферта, може и да се пробвам. Засега не съм говорил с господин Крушарски, така че на този етап не знам да има нещо за мен.
Като каза Крушарски, как се работи с него и с Акрапович и как те двамата работят заедно, изглеждат напълно различни и противоположни?
- Винаги е интересно с тях. Единият е много по-сериозен, другият е по-шеговит човек. Но виждате, че се разбират отлично. Застъпват се един за друг. Богатство е да имаш такъв собственик и наставник. Доста трудно е у нас треньор да се задържи толкова дълго, колкото Акрапович – две години. Според мен това е най-хубавото за един отбор и за футболистите, защото те свикват с методите му, с начина на работа. Опознават се и тимът се обиграва. И всичко си идва с времето, а не на шест месеца и нов треньор.
Славия са на същия принцип със Загорчич и неслучайно вие и те сте последните носители на Купата на България...
- Значи това е пътят. Славия и те играят доста силно и добре.