Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

08-06-2020 Капитанът плаща заплати

Капитанът плаща заплати

08-06-2020 Янаки ДИМИТРОВ

„Капитан в нужда се познава“ – така може да се перифразира една българска поговорка, ако я отнесем към ситуацията в Левски и направеното от Живко Миланов. В трудните времена, през които минава клубът, 35-годишният футболист е отделил лични средства, за да може служителите в клуба да получат част от възнагражденията си, съобщи gong.bg. Ситуацията на „Герена“ от началото на годината е тежка и заплати имат да взимат всички – от играчите до последния служител на сините. Такива пък от началото на 2020 година не са прибирали Петър Хубчев и помощниците му Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян, а същото важи и за директорите Павел Колев и Ивайло Петков.
По време на извънредното положение у нас Живко Миланов се подложи на операция. Това обаче не му попречи да бъде деен в пазене на добро настроение сред съиграчите му. Като най-опитен в състава той е провел няколко разговора с отбора, като е окуражавал останалите и им е съобщавал, че положението ще се стабилизира и всеки ще си получи заработеното. Наред с това Живко купи и стотици виртуални билети за 106-годишнината на клуба. Той има договор с Левски и за следващата кампания. През тази бе на терена в общо 29 срещи. Миланов е юноша на сините и кара третия си престой в клуба. Той има общо 230 мача във всички турнири за столичани, в които е отбелязал 12 гола.
Очаква се в скоро време обстановката на „Герена“ да се стабилизира. Клубът е в напреднали преговори със спонсори, които да започнат да помагат за издръжката от следващия сезон. Най-вероятно и държавата ще удари едно рамо, след като контролният пакет акции премина в ръцете на Наско Сираков. Легендата на сините вече направи силен ход, като убеди бившия собственик Спас Русев да погаси задължения на клуба в размер на около 3 милиона лева, които са били натрупани по време на ръководството на бизнесмена.
В Левски предстои и Общо събрание. То ще се проведе през месец юли, но датата все още не е уточнена. На него ще бъде избран нов Надзорен съвет, който ще назначи и управителен съвет. Очаква се постове да получат Константин Папазов и Даниел Боримиров, които бяха зад Наско Сираков. Покана за завръщане на „Герена“ е получил и Георги Иванов. Гонзо в момента е спортен директор на Локо Пловдив, като има предложение да заеме същия пост в Левски.