Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Какво не знаете за чилиеца

Какво не знаете за чилиеца

24-01-2018 Тема спорт

1. Роден е в Токопийя, северно Чили, град с 25 хил. жители. Основните отрасли са риболовът и минното дело. Познат е като „града на енергията“, защото генерира електричество за региона. „Ако Алексис не бе??е футболист, ще??е да работи в мините като повечето хора тук“, казва неговият брат Умберто.
2. Прякорът му като дете е Катерицата. Причината е, защото само за секунди той се катери по дървета и къщи, за да вземе загубените топки по време на игра с приятели. Сега в Токопийя има улица, която е кръстена на него.
3. Алексис има трудно детство. Баща му напуска семейството малко преди той да се роди, а майка му Мартина продава риба, за да припечелва нещо. Когато Санчес играе за Кобрело на 16-годи??на възраст, майка му е глобена с 1000 долара за продажба на риба без лиценз. Тя не може да си го позволи, затова Алексис е свързан още тогава със сега??ния си агент Фернандо Феличевич, който урежда дълга.
4. Той е истински бегач. В престоя си в Удинезе той веднъж отива на пазар в града и губи ключовете си за колата. Вместо да потърси помощ, той пробягва 6 километра до къщи, за да вземе резервния си комплект. Не е чудно, че защитниците са ужасени от него.
5. Алексис получава първите си футболни обувки на 15. Тогава местният кмет, който подкрепя отбора на Санчес Арауко, му дава чист „Рийбок“.
6. Санчес е известен в родното си градче като Дядо Коледа. Той вечно раздава подаръци и дрехи на всички хора, както и на местните училища.
7. Той е най-младият футболист, който е играл за Чили – 17 години, срещу Нова Зеландия през 2006-а. В момента той е най-резултатният в историята на страната – 39 гола.
8. Чилиецът иска да стане актьор, след като приключи с футбола: „Затова се опитвам да давам най-доброто от себе си в рекламите. За мен е мечта да участвам в някой филм. Знам ли, като детектив, добре облечен, с пистолет, хладнокръвен“.