Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Истерия за билети на „Армията”

Истерия за билети на „Армията”

30-06-2020 Тема спорт

Истинска истерия за билети имаше на „Армията” вчера. Стотици привърженици извиха опашки пред фенмагазина на стадиона с надеждата да се сдобият с един от малкото пропуски за сблъсъка. На финалистите ЦСКА и Локо Пд бяха отпуснати само по 6000 места заради противоепидемичните мерки. Така на трибуните би трябвало да има общо 12 000 зрители. „Жалко, че местата са ограничени, иначе щяхме да повторим посещаемостта от финала през 2016-а”, коментираха чакащи фенове. При успеха с 1:0 над Монтана преди 4 години на трибуните на „Васил Левски” имаше 35 000 зрители. Фенски групи на ЦСКА пък обявиха в социалните мрежи, че билети ще има за всички желаещи да присъстват на сблъсъка утре.
Привържениците на червените започнаха да се струпват още преди обяд, макар от клуба да не бяха съобщили официално кога пропуските влизат в продажба. В един момент чакащите бяха толкова много, че опашката бе дълга около 300 метра и стигаше почти до националния стадион „Васил Левски”!
„Опашка за билети... до Националния стадион! Това няма как да си го купиш с платени публикации и интервюта, нито някога можеш да го усетиш на живо, освен ако не си един от нас!”, обявиха от фенклуб „Сектор Г”.
Едва в ранния следобед пък от ЦСКА излязоха и с информация за билетите: „Информираме ви, че билетите за финалния сблъсък за Купата на България вече са пуснати в продажба. За сектори А и Г те могат да бъдат закупени във фен магазина на стадион "Българска армия". В администрацията на стадиона (над съблекалните на мъжкия отбор), до изчерпване на отпуснатите бройки, ще се продават пропуски за ВИП ложата и Сектор А на Националния стадион, но единствено и само за притежателите на абонаментни карти за сезон 2019/20г, които те трябва да представят на място. Билетите за въпросните сектори ще се продават във вторник (б.р. - днес) от 10:00 до 19:00 часа, а в случай, че останат непродадени количества, те ще бъдат пуснати в свободна продажба в деня на мача. Цените на билетите са както следва: Сектор "А" - 20 лева. Сектор "Г" - 12 лева. ВИП ложа - 100 лева Припомняме ви, че поради извънредната епидемична обстановка в страната на стадиона ще бъдат допуснати само 6000 наши привърженици, съответно по 3000 души в секторите А и Г”, обявиха от ЦСКА.
Впоследствие от клуба уточниха пред „Тема Спорт” защо пропуски за сектор А се предлагат и във фен магазина и в администрацията. В офисите на армейците има билети за трибуната, които са запазени специално за притежателите на абонаментни карти в сектор А. До 19:00 часа днес те могат да отидат и да си закупят по максимум 2 пропуска. Сезонните карти не важат за финала, тъй като той се организира от ПФЛ, а не от ЦСКА. Армейците обаче правят реверанс към притежателите на абонамент, които са с предимство при разпределението на билетите. В администрацията има запазени пропуски и за 35-те притежатели на ВИП сезонни карти, които са на цена 2000 лв.
Немалко привърженици пък се възползваха от възможността и си закупиха абонаментни пропуски за следващия сезон, които са в продажба още от десет дни насам. Цената им е същата като от настоящата кампания - 175 лв. за сектор А, 115 лв. за В, 85 лв. за Г, 2000 лв. за ВИП ложата и 400 лв. за паркомясто.