Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

07-05-2020 Играчите на 5 метра един от друг на тренировки

Играчите на 5 метра един от друг на тренировки

07-05-2020 Тема спорт

Спазване на петметрова дистанция между отделните футболисти и забрана за игра с глава по време на тренировка. Това са само част от предписанията на Медицинската комисия към БФС за подновяване на заниманията на отборите, обяви БНТ.
Очаква се индивидуално това да се случи от понеделник (11 май), а групово от петък (15 май). През това време играчите от всички отбори ще бъдат подложени на тестове за коронавирус.
Сред препоръчаните мерки са именно прегледи на футболистите три дни преди започване на организираните групови тренировки. След тях състезателите няма да използват съблекалните за къпане, като ще идват на базите и стадионите с личните си автомобили. На служителите – треньори, ръководители над 60-годишна възраст се препоръчва да спазват седемметрова дистанция от играчите. През първата седмица ще е забранена и играта с глава и ръце по време на занимания.
Изготвени са и предписания за след периода на подготовката, касаещи самото провеждане на футболните мачове. Двубоите ще бъдат прекъсвани в 30-ата и 75-ата минута за почивка, обмисля се и въвеждането на допълнителни смени. А пресконференциите след тях ще трябва да се провеждат на открито, със задължително носене на маски. Очаква се шампионатът да бъде подновен на 5 или 12 юни, като предстои да се уточни как ще се доиграе.
В самия ден преди дадената среща всеки състезател ще бъде подложен на бърз тест за антитела. Ръкостисканията, както и размяната на фланелки, се забраняват. Същото важи и за споделянето на бутилки с вода по време на игра.
В медицинската комисия са се водили от предписанията на УЕФА, които са 24 страници, но за родните стандарти те са били сведени само до 4.