Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Зума в болница след инфаркт

Зума в болница след инфаркт

16-01-2017 Тема спорт

Дни преди да навър??и 70 години, легендата на Локомотив Пловдив и българския футбол Христо Бонев получи инфаркт. Вчера Зума бе хоспитализиран по спе??ност в клиниката по кардиохирургия на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Той веднага бе подложен на хирургическа интервенция. Операцията бе извър??ена от водещия кардиохирург на България професор Генчо Начев, който е пристигнал специално от София, разкри „Марица“.
Според лекаря 5-часовата операция е преминала успе??но - била е запу??ена едната аорта, а друга силно стеснена. Въпреки това състоянието на Бонев остава тревожно. „Всичко е в ръцете на Господ. От този съд, който е запу??ен, извадих около 10 сантиметра съсирек. ??зчистили сме всичко. Направили сме два байпаса към съдовете, които са стеснени – единият е запу??ен, другият – стеснен“, каза Начев пред bTV.В момента сърцето на Зума работи с помощта на специална помпа: „Освен лекарствата, които му даваме, съм сложил и една помпа, която да подпомага функцията на сърцето. ?? ако всичко върви добре, в което аз вярвам, но и Господ трябва да помогне, мисля, че следващите два дни ще можем да махнем тази помпа и да оставим да работи сърцето самостоятелно“, допълни професорът.
До момента Христо Бонев не се е оплаквал от сърдечни проблеми. Лекарите не дават гаранции за живота на футболната легенда – най-критични ще бъдат следващите няколко дни.
В болницата бе цялото му семейство, а също и административният директор на Локо Атанас Узунов. Бив??ият рефер разкри, че Зума се е почувствал зле вчера сутринта, след което е бил откаран веднага в болница. „Не мога да повярвам, че това се случи. Бонев бе??е здрав, тренира??е - върте??е колело. По нищо не личе??е, че има здравословни проблеми. Вчера (б.р. - в събота) бяхме заедно, за да подготвяме тържеството за неговата 70-годи??нина“, каза Узунов.
След броени дни Христо Бонев ще навър??и 70 години - той е роден на 3 февруари 1947-а.