Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

07-08-2016 За Григор Димитров и Еди Орела

За Григор Димитров и Еди Орела

07-08-2016 Стоян ГЕОРГ??ЕВ, sportinglife.bg

За 20-ина часа около Григор Димитров се завихриха две теми, които оставиха далеч встрани от общественото внимание факта, че се разходи по корта за около 60-ина минути и записа загуба от Марин Чилич на игрите в Рио.
Поражението не бе нито неочаквано, нито драматично. Но виж нещата около него станаха такива и не е ло??о да се позамислим върху тях като фактология, а и като реакция.
Първи Тихомир ??ванов, който е представителят ни в скока на височина, написа ??еговит коментар под снимка на Григор в instagram. На нея Димитров се бе качил в петте кръга, красящи олимпийското село.
"Поне да поздравява??е съотборниците си няма??е да е ло??о, а не да ни подминава??", написа ??ванов като коментар, добавяйки и закачлив емотикон. Да се разбере, че не го приема много навътре, но явно си е факт.
Под този коментар стотици обидени, докачени и троснати фенове на Гри??о наричат лекоатлета ни "турист" и "провокатор". Ами нормално, защо се занимава със звездата на България?
Пардон - не на България, а на световния тенис, да сме точни.
Защото ние Григор у нас го виждаме на пресконференция веднъж в годината, миналата година дори не дойде и да играе на турнира в София, чиято организация реално се провали откъм публика точно, защото него го няма??е. Да не говорим за отбора на "Дейвис Къп" и т.н.
Да не издребняваме, знаем, че животът на една тенис звезда е натоварен и тежък, програмата наситена и т.н. - всичко това е ясно и ние дружно съчувстваме на Григор в тежките му времена като професионален тенисист.
Пратеникът на вестник "Труд" Николай Кръстев предаде и втората част от драмата.
Димитров подминал камерата на БНТ в миксзоната, а след това отказал да разговаря и с акредитираните журналисти от българските медии. Въпреки, че е получил официалната покана да даде изявления, отправена му от пресата??ето на БОК Тодор Шабански.
Не една, а две покани - "ела, кажи няколко думи".
Всъщност, колегите вероятно не разбират, но Григор им е направил услуга. По-добре да не казва нищо, отколкото да чуем поредното (с лек калифорнийски акцент) "не знам какво не се получи", "направих твърде много гре??ки", "ще анализирам играта си" и т.н.
Аман от кли??ета, които и без това са типични за света на големия спорт днес. В крайна сметка идеята на общуването на звездите с журналистите е те наистина да кажат нещо интересно и "отвътре" на зрители, слу??атели и читатели.
Не да редят едни и същи заучени фрази, в което между другото Григор Димитров е станал много добър. Така че - не ни липсва особено изявлението му в миксзоната.
?? стигаме до изводите от двете теми, засенчили загубата на корта от Чилич.
Какъв е смисълът да иде?? в олимпийското село, ако не се потопи?? в атмосферата на олимпийските игри?
Да стане?? част от отбора, да се разходи?? с другите български спортисти, да участва?? в майтапите и всичко останало, което прави един отбор - отбор.
Какво ти струва да отдели?? пет минути на репортери, до??ли от България да те питат това, което мнозина тук може би искат да чуят от теб?
??ли дори да им каже?? 5-6 от твоите си фрази, които четем и виждаме след всеки мач от ATP?
На Григор препоръчваме да изгледа филма за Еди "Орела" Едуардс, британски ски-скачач. Знаем, че вероятно няма да намери време, а и може да му се стори леко елементарен, под нивото...
Това е истинската история на един англичанин, който толкова иска да стане олимпиец, че пробва какво ли не, в какъв ли не спорт, за да стигне до ски-скокове. В тази дисциплина страната му няма никакви традиции - нула.
Но Еди стига до игрите в Калгари и участва. Приземява се, остава последен, но е там. ?? става звезда, обичана и уважавана и до днес, без да е най-добрият в спорта си.
От тази история всеки разумен човек може да разбере каква чест е да иде?? под тези пет кръга, и то не само да се снима?? край тях.
?? колко усилия струва на други атлети това - твърде много, за да не уважават и ценят всяка секунда в Рио.