Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Енрике аут до края на годината

Енрике аут до края на годината

26-09-2019 Тема спорт

Крилото на ЦСКА Енрике Рафаел почти сигурно ще пропусне всички мачове до края на годината, разбра „Тема Спорт”. Преди няколко дни бразилецът се е прибрал в родината си, където ще се подложи на възстановителни процедури. Той страда от контузия в коляното, която получи по време на подготовката. На 2 юли армейците обявиха в официалния си сайт следното: „Лекарите установиха, че Енрике има възпаление на капачката на коляното. Възстановяването му ще продължи около месец, след което той ще бъде на разположение на треньорския щаб”.
Енрике обаче е извън сметките вече близо 3 месеца. Оказало се е, че неговата травма се е усложнила, поради което на този етап няма как да се говори за скорошно завръщане на терена. В щаба на ЦСКА са с нагласата, че няма да го използват до края на годината: „Преди Нова година едва ли ще играе. Неговата контузия се е усложнила, нещо с коляното му не е наред. Има болки и не може да тренира. Трябва му по-дълго време за възстановяване”, заявиха от щаба на червените пред „Тема Спорт”.
В началото на тази седмица Енрике се е прибрал в Бразилия, където се подлага на специални процедури в местна клиника. По-рано през септември пък крилото беше на терапия и в България. Точно преди година фланговият нападател пак страдаше от тежка контузия - счупена ключица. Тогава той отново се прибра в родината си, където протече част от лечението и възстановяването му. На практика Енрике минава по същия път и сега, с тази разлика, че контузията му е в коляното. Южноамериканецът изобщо не игра през миналата есен, макар че се възстанови около средата на ноември. Заради паспорта му извън ЕС обаче не влизаше в групата.
При Енрике травмите са доста сериозен проблем. Той е играл в едва около 40% от мачовете на ЦСКА, откакто бе привлечен през лятото на 2017-а. Основната причина са били травми, а в по-редки случаи - паспортът му извън ЕС. Вторият проблем беше решен, след като Енрике получи българско гражданство през месец май тази година.
Бразилецът бе привлечен на „Армията” от Атлетико Минейро, като първоначално бе под наем, а през 2018-а правата му бяха изцяло придобити от ЦСКА.