Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

07-12-2012 Емил Велев: Срещу ЦСКА ще сме пределно мотивирани

Емил Велев: Срещу ЦСКА ще сме пределно мотивирани

07-12-2012 Тема спорт

Стар??и треньорът на Локомотив София Емил Велев сподели пред Гонг очакванията си за дербито срещу ЦСКА в неделя от 13.30 ч. на стадион „Васил Левски“.

-??ма три варианта във футбола – победа, загуба или равен. Моето желание е да вземем нещо от този мач. Това го казвам и на момчетата още отпреди 5-6 дни. Срещу отбор като ЦСКА се излиза максимално концентриран и мотивиран за победа.

В преди??ните два мача, които изиграхте - срещу Литекс и Черноморец, може би самите те са си повярвали, че не са толкова слаби и могат повече?

-Винаги казвам на моите футболисти, че не е това, което си мислят. Винаги трябва да мислят по-позитивно, да мислят как може да постигнат победа или да постигнат поне частичен успех. При мен главното е да се раздадат по време на мача, защото това е, което хората искат да видят – желание за игра. Много е важно. В България това понятие е малко преиначено. За мен това е главното, тъй като не може?? да отличи?? този или онзи отбор и да каже?? – този е с 2-3 класи по-добър от другия. Да, в отбора на ЦСКА има 18-19 чужденци, ако не се лъжа в бройката. Те напоследък играят с настроение и побеждават непрекъснато. Според мен, в този последен мач, както сме опрени до стената, с този негативен актив от точки, ако може нещо да направим.

?? според статистиката Локомотив Сф не е печелил вече десетина години мач срещу ЦСКА...

-Аз не се опирам на статистиката. Вярвам в момчетата и в моментното им състояние. Както и ти каза, в последните два мача сме вдигнали нивото си. Надявам се това да продължи и в неделния мач и ако може да се поздравим с победа.

От лагера на ЦСКА изразиха желание този мач да бъде отложен за пролетта заради ло??ото време и очаквания нов сняг. Какво е мнението по въпроса на Локомотив?

-Нямам представа. Ако искат, можем да играем в „Надежда“. Доста е кално, мокро е при нас. Каквото ще бъде за единия отбор, това е и за другия.

Тоест, да не очакваме този мач да бъде отложен за напролет?

-Не знам как това може да се случи. Доста е близко мачът във времето вече. Днес е петък, а мачът е в неделя. Ние сме в по-ло??о състояние, тъй като имаме доста контузени футболисти. Но в крайна сметка – каквото ре??ат от БФС.

Споменахте контузените футболисти. На кои не можете да разчитате в този мач?

-На Велков, Върбанов, Дафчев, Гаров. Митко ??лиев също има проблеми и утре ще преценим дали да го вземем в групата. ??ма хора с болежки, но утре ще преценяваме с доктора кои да вземем.

Вече взехте един футболист за втория полусезон – Крум Биби??ков. ??ма и други имена, които се прокрадват. Може ли да обявите някои от тях?

-Не, в момента не искам да спекулирам. ??ма още два мача, които трябва да изиграем и след това ще се обявят някои имена, ако вече са подписали.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар