Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Европа за Левски е през Дунав мост

Европа за Левски е през Дунав мост

15-12-2017 Желю СТАНКОВ

Най-сигурният път за Европа по су??а е Дунав мост. За Левски в случая Дунав е излаз към Лига Европа. Не че сините са увиснали за третото място в класирането на Първа лига, дори за да не се чувстват обидени, няма да ги отписваме за второто, но на този етап това са реалностите. ?? тъй като Левски пази пресен спомен от последното си трето място, което му наложи да играе бараж с Верея, очакваме хората много да не разчитат на този вариант. Случайно съвпадение е, че това лято точно Дунав бе на четвърто място и отиде в Европа директно.
?? ако Левски има нещо да си връща на Дунав за тази несправедливост, която, разбира се, е свързана и със странните правила на провеждане на първенството, сега е моментът. Дето се казва – Верея пак може да почука на вратата.
В последно време от Левски се занимават, по-точно си губят времето, да опровергават новини. Които обикновено се оказват истински, а не реални. Нямало да се случи така с Боримиров, ама се случи. Не било вярно еди-какво си, но става точно така. Сега всичко с Делио Роси било точно и той ще продължи да работи в Левски независимо от изхода на дне??ния мач с Дунав. А във футбола има неписано правило – щом се пи??е и говори, че еди-кой си е с разклатени позиции и след това клубът официално декларира подкрепа и застава зад него, значи столът на въпросния наистина не е стабилен. Не можем да си представим как биха реагирали от Левски, ако сините отпаднат от Дунав. Всичко това няма как да не даде отражение върху настройката както на треньорското ръководство, така и на футболистите. Ако сините се сринат днес, не бихме могли да гадаем и как ще реагират някои от звездите на сините пред реалната перспектива догодина през лятото да не играят в евротурнирите. Разбира се, в края на тези обяснения трябва да поставим и една условност – не е ясно, ако ЦСКА остане със забрана за европейско участие, дали сините ще се възползват от „промоцията“. Но това са евентуалности. Разбира се, да спечели?? купата е чест.
Дунав, по всеобщо мнение, се наигра, казано на жаргон. ?? причина за неубедителното представяне на русенци този сезон в Първа лига е участието им в Лига Европа. Пътуването до Казахстан като че ли разстрои часовниците на Дунав и те така и не успяха да ги върнат на на??ия часови пояс. След ло??ата есенна серия и треньорската смяна в Русе едва ли си правят сметката, че могат да се върнат лесно на магистралата. Е, сега им се открива възможност само за 90 или 120 минути да вдигнат рязко нивото на река Дунав в сантиметри. Елиминиране на Левски не само ще подобри микроклимата в клуба, но ще върне и интереса на хиляди привърженици, които заемаха места по трибуните на градския стадион в края на лятото и началото на есента. А после Европа ще е само на две стъпки разстояние. Да, ясно е, че сега целта на Дунав е да си осигури място в елита и през следващия сезон. Но една от безплатните мечти са нови международни мачове. Както се казва, сблъсъците за купата си имат своята специфика, а Левски, макар и фаворит, вероятно знае много добре тези неписани закони.