Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Думам ти Боре, сещай се пътнико

Думам ти Боре, сещай се пътнико

17-11-2017 Желю СТАНКОВ

Това, че Спас Русев иска да закрие поста спортен директор, може би е новина само за Даниел Боримиров, който от около седмица на практика не е такъв в Левски. А всъщност собственикът го каза съвсем в прав текст на датата 28.10.2016 година. ?? за този период от време Даниел Боримиров ако не е разбрал, че е пътник, значи има нещо объркано. Това важе??е и за пред??ественика му Станислав Ангелов, който пък накрая каза, че нещо не била за него тази работа, а то се оказа, че съвсем друга била работата на стадион „Раковски“.
Та още преди година и малко Спас Русев директно си каза, че търси треньор, който да си вър??и и директорската работа. Босът използва термина Българския Фъргюсън. ?? тъй като Ангелов няма??е намерение да бъде треньор, а очевидно и при Боримиров такива амбиции липсват, бе повече от ясно, че Русев ще държи този пост като щат в клуба до намирането на подходящ треньор. Така че логически се оказва, че от 27.01.2017, когато Борето бе назначен на този пост, той е бил стопроцентово заварено положение. ?? ако на него не му е станало ясно, че е пътник, когато Спас Русев с най-дебелия маркер му задраска концепцията за селекция от трима-четирима чужденци, а основната идея е да се налагат собствени кадри, значи Боримиров се е нуждаел от подсещане да си тръгне сам. Дори по-късно, когато Спас Русев съвсем официално си каза, че сам е избрал новия треньор и сам е намерил и преговарял с повечето от новите футболисти, спортният директор пак не се сети достойно да се оттегли. Ами след като го прескачат във вземането на основни ре??ения, които са негово задължение, какво е търсил той на „Герена“ и за какво е получавал заплата. Да, нормално е Боримиров да е сърдит. Чисто финансово той слиза от петцифрена месечна заплата на четирицифрена.
Сега интересното е, че съвсем официално Даниел Боримиров е един от едрите акционери в Левски наред със Спас Русев, Стоян Кръстев и тръст „Синя България“. ?? ако нещо ре??и да се прави на интересен относно ре??ението на Русев за закриване на поста му спортен директор, може да направи лека суматоха. Но това едва ли ще се случи, защото е ясно на всички, че двуцифреното число процент акции не са придобити от него след плащане, а са му прехвърлени, за да се спази точка от търговския закон и да се избегне сблъсък на интереси, понеже Спас Русев притежава хем Левски, хем основния спонсор „Виваком“. Но това е една друга, много дълга тема.
С две думи – досега Спас Русев няколко пъти казва??е – думам ти Боре, сещай се пътнико. ?? май прекалено дълго отложи понижаването на Боримиров.