Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Дреме му на Роналдо за „Меси“

Дреме му на Роналдо за „Меси“

03-10-2014 Желю СТАНКОВ

Един от неизяснените въпроси след мача Лудогорец – Реал Мадрид е: Дали ако Кристиано Роналдо не бе паднал пресилено, за да си изпроси дузпа, ще??е да предизвика недоволството на стадиона?
Спор няма, че такива планетарни звезди стъпват изключително рядко в България и също така няма спор, че на??ата публика има много странна и особена футболна култура. Относно Кристиано настроенията бяха силно поляризирани още преди мача – част от феновете бяха на стадиона само и изцяло заради неговото величие. Да го видят на живо, да го щракнат, да поди??ат и те от неговия въздух. ?? каквото и да бе??е направил той, да си бе свалил гащите, да им бе показвал среден пръст или други неприлични жестове, да бе показал потник с надпис на български „Аз мразя България“, тези фенове вероятно щяха да го заобичат още повече. Защото каквото и да направи Роналдо, винаги е добро и правилно. За феновете на Реал той е като Джъстин Бийбър за тийнейджърите – ако ще да се дрогира и да пие алкохол направо от кофата, той е просто идол и не се коментира.
На другия полюс бяха тези, които поставят под ножа всичко, което се изпречи на пътя им. Запалянковците, които не уважават съперника само защото е съперник, няма??е как да бъдат безразлични към Роналдо, който не стига, че е от другия отбор, ами има неблагоразумието да притежава изключителни качества, да е богат, млад и красив. ?? дори да бе показал най-доброто от себе си, пак няма??е да бъде аплодиран.
Разбираме, че Кристиано показа някои от недобрите си маниери, но пък това в никакъв случай не означава??е, че публиката трябва да му отговори с неградска проява, каквато бе??е скандирането „Меси“ на няколко пъти. Общо взето му накривиха ??апката на Роналдо, на когото не се случват за първи път подобни изживявания. Но да се върнем на въпроса от началото – дали всичко това ще??е да е факт, ако той бе играл спортсменски? Сигурно публиката пак ще??е да е разделена на две, но няма??е да го има „Меси“. Но това е футболната култура – даваме по 50 или 100 лева, за да скандираме „Меси“ на мач Лудогорец – Реал Мадрид. ??ма си някакво обяснение, но няма??е нужда.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар