Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой До края на годината Лудогорец взима стадиона на концесия

До края на годината Лудогорец взима стадиона на концесия

21-04-2015 ??во БЪРЗАКОВ

Скоро ще открием трибуна „Моци“, каза кметът на Разград Денчо Бояджиев

Лудогорец ще получи стадиона в Разград на концесия, разбра „Тема Спорт“. Клубът и общината вече са дали ход на процедурата. Тя трябва да приключи до края на годината. Очаква се срокът на отдаване на „Лудогорец Арена“ да бъде максималният от 35 години.
„Процедурата вече е в ход. До края на тази година Лудогорец трябва да получи стадиона на концесия. Просто има срок, който няма как да се прескочи. Все пак концесионната процедура минава със съгласуване, разре??ение на министерството, и така нататък. Най-вероятно тя ще бъде за максимален срок. Нормално да бъде така, след като някой вади и дава сериозни пари“, обясни кметът на Разград Денчо Бояджиев пред „Тема Спорт“. Той добави, че съвсем скоро строежът на трибуна „Моци“ трябва да приключи.
„Не мога да кажа точна дата на откриването. Тази седмица ще имаме среща със строителите и ще се запознаем по-добре с нещата. Съвсем скоро обаче ще открием трибуната. На финалната права сме. Парите ни се дадоха от държавата и са заложени в програмата още от правителството на Оре??арски, не са дадени конкретно сега. Това е обект, който бе с двугоди??ен срок на развитие. Първият бе през 2014-а, вторият е сега. За мен няма нищо драматично в цялата ситуация. Кандидатствали сме за проекта, спечелили сме го и сега го реализираме. По тези програми, които вървят от миналата година се правят много спортни обекти не е само стадионът в Разград. Знаете, че се изградиха и други съоражения, както за футбол, така и за други спортове“, каза Бояджиев по повод коментарите, че се помага само на Лудогорец, но не и на останалите клубове в България и в частност Левски и ЦСКА.
В плановете на ??ампионите влиза освен построяване на стадион, който да отговаря на правилата на УЕФА, за да приеме мачове от групите на ШЛ и раз??иряване на базата на ДЮШ. „Клубът започна изграждането на нови терени, върху парцел, който бе??е собственост на „Биовет“. Съборихме там една стара централа, която вече не фукнционира. Доколкото знам ще има четири или пет нови игрища. В крайна сметка Лудогорец има свои виждания за развитието си, които се съгласуват с нас. Всичко, което зависи технически от общината, го даваме. Няма никакви неизвестности и всичко се реализира в реда на нещата. След като сме захванали с този проект „Лудогорец“ още в долните дивизии, е нормално да продължаваме и занапред да работим заедно“, завър??и кметът.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар