Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

08-04-2015 Домусчиев: Дисципът е с петима левскари и затова спряха правата на Моци

Домусчиев: Дисципът е с петима левскари и затова спряха правата на Моци

08-04-2015 Тема спорт

Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев защити футболиста на клуба Козмин Моци, след разразилия се скандал около негово нару??ение на двубоя с ЦСКА и последвалото наказание от Дисциплинарната комисия. Домусчиев заяви, че има тенденциозност в това, което се пи??е за Лудогорец, а в медиите има пристрастни журналисти.

Кирил Домусчиев заяви още, че в Дисциплинарната комисия има петима левскари и затова състезателните права на Козмин Моци са спрени.

Юрий Кучев е председател на комисията, а членове са Георги Ками??ев, Никола Попмиланов, Минко Брайков, Валери Апостолов и Георги Георгиев.

"Козмин Моци си е Козмин Моци. Добре го познавам като човек. Той е силен характер, един от лидерите в отбора независимо, че е чужденец. Той е един от лидерите, на които се крепи този отбор. Първо, има огромна тенденциозност в това, което се пи??е срещу Лудогорец. ??ма левскари и цeсeкари в медиите. Било с писанията, било с акценците, с хората, които канят да коменират, по всякакъв начин се опитват да вкарат напрежение или да очернят това, което правим. Но така е в България - кавото и да прави??q винаги ще бъде?? оплют", коментира Кирил Домусчиев за предаването "А група Ток??оу" по Diema Sport.

"Козмин е един играч, който в един мач винаги може да си изпроси жълт или червен картон, това му е стилът. Мога да дам като пример Пепе от Реал Мадрид. Не съм видял да са го изгонили от Реал. Моци проблеми с дисципината нямаq той е доста уважителен и добър човек. На терена се раздава и може да се стигне до инцидент. Затова са съдиите и като има нещо за картон да се даде. Друг е въпросът, когато някой съдията не е видял и не е дал картон. Затова го наказват. Моци играе за топката. Говорихме си с него и му вярвам. Едва ли уми??лено е направил нещо, за да го изгонят. Наказахме го за средните пръсти. Затова не ходя на мачове, защото нивото на публиката, която ходи на някои мачове е много ниско. ??ма мачове, където гледат къде е Домусчиев и къде е Петричев, да плюят и да хвърлят камъни. Простотията е голяма и всичко, което се пи??е срещу Домусчиев е тенденциозно. В определени медии не видях акценти, че ЦСКА е паднал с 0:4. Никой не коментира грубото влизане на ??ван Стоянов в караката на Мисиджан."

"Отборът стои зад Моци. Днес отборът ще играе и за Моци. Факт е, че в Дисциплинарната има петима левскари, защото те имат силно лоби и са се постарали това да се случи. Дали ще играе Моци, Трезиев или Александров, няма да плачем да това нещо", каза още Кирил Домусчиев преди полуфиналния мач за Купата на България срещу Левски.

„Като видях какви футболисти има в италианския отбор. Надявам се следващите мачове момчетата да покажат какво могат. Футболът понякога е и късмет. Резултатът бе справедлив, а аз останах доволен от играта на момчетата. Надявам се, че новият капитан ще донесе повече късмет на националния отбор", каза още Домусчием и продължи:

„В нито една европейска държава ти не може?? да задължи?? професионален клуб да има един, двама или трима до 21 години играчи в състава си. Направихме проучване. Аз съм против това ре??ение. Единствените, които бяха „ЗА“ са Литекс, Ботев и Славия. Явно предложението дойде от Славия и Гри??а Ганчев. А знаете топлата връзка между Ботев и Литекс. Взе се едно ре??ение, което не е правилно. Не е само мое това ре??ение. Започва да се действа по комунистическия начин. Не може?? на 21 години да почва?? да го учи?? на футбол. Ако е дърводелец, той е дърводелец. Не може?? да го учи?? на футбол. Когато искат Литекс и Славия, да играят с младите момчета. Ако те отидат с тях в евротурнирите, са за никъде.“

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар