Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Добре де, Балъков това ли заслужава??е

Добре де, Балъков това ли заслужава??е

17-04-2018 Желю СТАНКОВ

Сигурно не му е било лесно на Краси Балъков да премине тънката линия на деликатност и дипломатичност, но след мача на неговия Етър с Локо Пловдив, загубен с 0:1, явно му е кипнало. Такава дузпа се отсъжда в сто от сто случая. Без да се има предвид кой срещу кого играе, нито момента, нито обстоятелствата, нито заряда, нито залога, нито имената на замесените футболисти
?? все пак Балъков, който е роден в България, но като възпитание и манталитет е гражданин на света, се държа достатъчно сдържано на пистата на стадиона в „Лаута“. Без бата??ки кланенета, без престъпници и други обидни квалификации по адрес на съдиите, без плачещи в съблекалнята момчета, треньорът на Етър даде да се разбере, че някак си му идват в повече тези неща. Да, една неотсъдена дузпа нито ще направи Локо Пловдив страхотен отбор, нито пък ще закрие футбола във Велико Търново. Но въпросът наистина е принципен. ??деята на съдийството е да си свири каквото се вижда, а не след това да се подмине дузпа в другото поле, или да се компенсира с нещо друго.
Когато Красимир Балъков е разглеждал опцията да се върне в Етър като главен мениджър, със сигурност е разглеждал предложението от всякакъв ъгъл и няма начин да не си е дал сметка, че се забърква в среда, в която ще съжителства с индивиди, чието ниво е далеч под неговото. ?? че тази от негова гледна точка несправедливост няма как да бъде изгладена, да не кажем преборена и изкоренена. Неговите приятели от САЩ`94, които са и бяха треньори тук, бяха много по-директни (Петър Хубчев) и дори груби (Христо Стоичков, Любо Пенев) по адрес на българските съдии. Като само Стоичков си позволи да атакува директно главата на вмирисаната риба и по стечение на обстоятелствата го засегна на глава – оня с перуката, ако го вида, ??и гу прибия.
Добре де, но наистина, трябва ли Краси Балъков и той като другите, след всеки мач на Етър да опищява орталъка. ??ли разчита на добрия разум в БФС, откъдето да си укротят съдийските послу??ковци и некадърници. Това с Етър наистина е странно. Вън от съмнени е, че има някаква тенденция, съдийските неволи за Балъков са вече в серия от мачове, а е спорно дали това е заради заповед, или е случайно. Ако е нареждане, то жалко е, ако някой иска да свали категорията на футболния клуб от Велико Търново. Да речем, за сметка на Вито??а Бистрица. Но в БФС май изобщо не си дават сметка как точно ще бъде структурирано първенството и изобщо начина на оформяне на футболната карта. Наистина ще е изключително тъпо Първа лига да се състои от няколко клуба от околовръстното на София, за сметка на такива като Етър. Но и на такива като Краси Балъков, ако спре да им дреме и вече изобщо не си и помислят да се връщат в България, ще си останем само с посредственост, кли??ета и дребнотемие.