Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

25-09-2019 Дисципът привика Гъргоров

Дисципът привика Гъргоров

25-09-2019 Тема спорт

Ветеранът може да бъде наказан с лишаване от права за една година

Дисциплинарната комисия към БФС наказа вчера халфа на Витоша Бистрица Емил Гъргоров за един мач за червения му картон в мача срещу Етър (0:1) на стадион "Ивайло". Ветеранът бе изгонен от главния съдия Владимир Вълков в 86-ата минута с втори жълт картон. След това Гъргоров буквално избесня и налетя на арбитъра. Той започна да търси физически контакт с него, а от кадрите на телевизията, предавала пряко двубоя, изглежда така, сякаш полузащитникът прави опит да му нанесе удар с коляно. Ритнал ли е съдията, псувал ли го е, удрял ли го е? Това предстои да бъде изяснено в петък. Тогава Дисципът вика играча, съдията Вълков, асистента му Николай Чакъров и делегата на срещата. Заседанието е насрочено за 12:00 часа.
Поведението на Гъргоров е осъдително. И той трябва да понесе строги санкции. Естествено, наказанието му ще зависи от казаното от длъжностните лица. Ще имат ли те смелостта да предадат точно случилото се на терена? Защото най-лекото, с което може да се отърве халфът, е спиране на състезателните права само за три срещи, но може да изгори и за година!
Факт е, че Бадема си изпусна нервите и последвалата му реакция бе повече от грозна. Той подгони рефера, който използва ръцете си, за да се защити. Това е недопустимо! А ако не бяха съотборниците на полузащитника, които да го озаптят, кой знае какво щеше да се случи. И всичко това на двубой от елита?! Едно е да се правиш на бияч в селски мач, друго е да те гледа какво вършиш цяла България. За назидание Гъргоров трябва да бъде наказан сериозно. Всички помним какво се случи с Христо Стоичков, който преди години си позволи да настъпи съдия в Испания. Тогава той бе изхвърлен от футбола за 6 месеца. Камата извърши деянието си на 5 декември 1990 - период, в който наказанията бяха далеч по-меки от настоящите.
Предстои да видим какво ще се случи на заседанието на Дисциплинарната комисия в петък и дали тя ще покаже здрава ръка, или ще замете случая.

РЕШЕНИЯ НА ДК

efbet Лига, 10-и кръг:

Име Клуб ССП Глоба
Тодор ГОЧЕВ Витоша Б 1 1500 лв.
Бирсент КАРАГАРЕН Локо Пд 1 1000 лв.
Стивън ЕЗЕ Локо Пд 1 1000 лв.
Крум СТОЯНОВ Етър 1 1000 лв.
Емил ГЪРГОРОВ Витоша Б 1 400 лв.
Валери ДОМОВЧИЙСКИ Ботев Вр 1 250 лв.
Милен ГАМАКОВ Славия 1 250 лв.
Парвиз УМАРБАЕВ Локо Пд 1 250 лв.

ПО ДОКЛАД
* За нерегламентирано използване на факли ДК наказва ЦСКА с 300 лева.
* За нерегламентирано използване на факли ДК наказва Славия с 300 лева.
* За хвърлени предмети ДК наказва Славия с 1000 лева.
* За нерегламентирано използване на бомбичка ДК наказва Славия с 1000 лева.
* За обидни и нецензурни скандирания ДК наказва Славия с 1000 лева.
* За нерегламентирано използване на факли ДК наказва Левски с 300 лева.
* За хвърлени многобройни предмети ДК наказва Левски с 2000 лева.
* За увреждане на материална база ДК наказва Левски с 2000 лева.
* За обидни и нецензурни скандирания ДК наказва Левски с 1000 лева.
* ДК задължава Левски да възстанови щетите на стадион "Славия".
* За нерегламентирано използване на факли ДК наказва Берое с 300 лева.
* За хвърлени факли на пистата ДК наказва Берое с 1000 лева.
* За обидни и нецензурни скандирания ДК наказва Арда с 1000 лева.
* ДК призовава гл. съдия, ас. съдията и делегата от срещата Етър - Витоша и Емил Гъргоров - състезател на Витоша, на следващо свое заседание, което ще се проведе на 27.09.2019 г. от 12:00 часа.

ВТОРА ЛИГА, 9-И КРЪГА

Име Клуб ССП Глоба
Николай ИВАНОВ Черноморец Бч 1 375 лв.
Руслан ИВАНОВ Пирин Бл 1 100 лв.
Зоран ШВОНЯ Локо Сф 1 75 лв.
Цветомир ЦОНКОВ Нефтохимик 1 75 лв.
Йордан АПОСТЛОВ Хебър 1 75 лв.
Иван МИХОВ Монтана 1 75 лв.

ПО ДОКЛАД
* За обида на длъжностно лице ДК наказва Руслан Иванов - състезател на Пирин Бл, със спиране на състезателни права за 2 срещи и с глоба в размер на 1250 лева.
* За хвърлени предмети ДК наказва Спартак Пл с 500 лева.
* За обидни и нецензурни скандирания ДК наказва ФК ЦСКА 1948 Сф с 250 лева.
* За неприличен жест без форма на дискриминация ДК наказва Борис Галчев - състезател на Септември Сф с глоба в размер на 750 лева.

ЮНОШИ ДО 19 Г.

ПО ДОКЛАД
* За удар на длъжностно лице ДК наказва Христо Христов - състезател на Верея, със спиране на състезателни права за 1 година.
* За удар на длъжностно лице ДК наказва Явор Рашев - състезател на Верея, със спиране на състезателни права за 1 година.
* За бутане на длъжностно лице ДК наказва Велин Желязков - състезател на Верея, със спиране на състезателни права за 3 срещи.
* За обида на длъжностни лица ДК наказва Стоян Николов - състезател на Верея, със спиране на състезателни права за 2 срещи.
* За обида на длъжностни лица ДК наказва Пламен Стоянов - състезател на Верея, със спиране на състезателни права за 2 срещи.
* За опит за саморазправа с длъжностни лица ДК наказва Верея с 1000 лева.