Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Димитър Вичев: Ботев се обезличава, станахме за смях

Димитър Вичев: Ботев се обезличава, станахме за смях

17-07-2014 Румен НЕДЕЛЕВ

Това, което се случва в клуба е простотия и трагедия едновременно

Това, което става в Ботев Пловдив е простотия и трагедия едновременно, заяви славният вратар на тима от 70-те и 80-те години на миналия век Димитър Вичев. Той ни скри, че е притеснен от ситуацията в клуба, където е минала кариерата му.
„В Ботев не останаха ботевистите. На??ият клуб се управлява от сините качулки -левскарите и маричани. Любимият ни отбор се обезличава непрекъснато и губи своята идентичност. Какви ли не наемници от чужбина бяха докарани и всички видяхме, че не струват парите, дадени за тях. Щом избухна финансовата криза първи се разбягаха. Такива хора мислят единствено за пари и за нищо друго“, категоричен е Вичев. Той не скри потреса си от събитията, разразили се във вторник, когато стана ясно, че Марин Бакалов, Костадин Видолов и Коце Костадинов напускат, заради изпълнителния директор Тервел Златев.
„Потресаващо е подобно отно??ение към Марин Бакалов. Направо е скандално той да не бъде допуснат до стадиона. Това важи и за отно??ението към останалите, които работеха в клуба – Бакалов, Костадинов, Йотков. ??менно Марин Бакалов е човекът възродил Ботев. Той буквално не спе??е, докато намери съми??леници, за да основат сдружението Ботев. Направо не мога да си представя какво би станало с Ботев, ако не бе??е Марин Бакалов“, заяви още Димитър Вичев. ??звестният вратар припомни, че и той не е бил допускан преди време на стадиона.
„През последните месеци станахме буквално за смях пред цяла България. Стадион "Христо Ботев" едва ли ще бъде изграден скоро, не се знае и дали ще има средства за поддръжката на базата в Коматево, както и за развитието на ??колата. Дано бъде намерен положителен изход. Явно трябва и ние ветераните трябва да се съберем и да потърсим изход от ситуацията, за да помогнем на Ботев“, завър??и бив??ият страж на жълто-черните.