Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

07-07-2014 Джиджев: Разделяме се с Пенев, преминаваме към икономичен план

Джиджев: Разделяме се с Пенев, преминаваме към икономичен план

07-07-2014 Тема спорт

Председателят на съвета на директорите на Ботев Пловдив ??ван Джиджев потвърди, че клубът се разделя с треньора Любослав Пенев.

„??нтересът към случващото в на??ия клуб в последните седмици нараства и е разбираем. Предполагам бол??инството от хората, които се вълнуват за случващото се в Ботев го правят с най-добро чувство. Опитваме се да поддържаме контакт с феновете, със състезателите и да ги информираме своевременно с развитието на ситуацията. Очевидно е назрял моментът, в който по-подробно да ви информираме за състоянието в момента и идеите за развитие. Не е тайна, че Ботев е в тежко финансово състояние в момента. Сметките на дружеството в КТБ бяха блокирани. Блокирани са сметките на акционерите на Ботев, а един от акционерите е с образувано производство по несъстоятелност. В момента ние съществуваме с налични ресурси и не разчитаме на това финансиране, което клубът е получавал“, коментира ??ван Джиджев.

„В тази ситуация проведохме доста срещи с спортно-техническия щаб в лицето на стар??и треньора и съвета на директорите на Ботев, с представители на акционера, за да коментираме възможните стъпки и ре??ения. Това, което се наложи като извод е, че ние трябва да преминем към един икономичен режим на съществуване и дейност. Режим, който се основава на на??ите прогнозни приходи, които очакваме да постъпят извън финансирането от собственика и акционерите, за да направим необходимото, за да съхраним клуба. Този икономичен режим налага доста компромиси, налага непопулярни ре??ения, които никой от нас не желае и не преживява, но това е единственият вариант ние да продължим напред“, заяви още Джиджев.

„??нформирали сме състезателите и спортно-техническия щаб за възможностите, с които очакваме да разполагаме и рамките, в които трябва да се вместим. Става дума за бюджет в пъти по-малък от този, с който до момента сме разполагали. Към момента клубът няма просрочени задължения. Предстои на 10-и всички колеги да получат възнагражденията си такива, каквито са договорени, но в следващите месеца няма как да продължим с такъв тип разходи и смятаме, че по-коректно е всички, които в момента са с трудови правоотно??ения с клуба да бъдат информирани и да направят избор“, обясни ??ван Джиджев при срещата си с медиите.

„??скаме да сме коректни платци и да изпълняваме задълженията си, отколкото в следващите месец да изхарчим всичко. Разбира се нещата не са толкова прости, става дума за договорни отно??ения, които ние трябва да намерим начин да ре??им с всеки конкретен състезатели служител. Нямаме намерение да неглижираме договорите, но трябва да намерим начин да си подредим отно??енията. Тези, които смятат, че могат да продължат са добре до??ли“, каза Джиджев.

„В тази връзка вчера вечерта проведохме последен разговор с г-н Пенев. ??скам да кажа, че той ни подаде ръка в труден момент, когато бяхме останали без треньорско ръководство. Успяхме да се убедим взаимно, че Ботев е един амбициозен проект, подплатен с добри намерения и дългосрочен хоризонт на развитие. За съжаление нещата се развиха много бързо и ние няма как да продължим в тази посока към дне??на дата. Ре??ението ни да се разделим се основава на невъзможността от на??а страна да създадем тези условия- проектът, който сме коментирали да бъде осъществен. Ре??ението се основава на тази ситуация. Няма лични условия несъгласие и т.н. Ре??ихме, че този проект не е възможен да го продължим. Да се надяваме, че ситуацията ще се регулира. Съобщавам ви, че предстои да се разделим с този щаб и в следващите дни ние ще продължим работа със състава, който имаме на разположение, като преценим дали са необходими вън??ни попълнения или отборът, ще бъде воден от треньорите, които в момента са на щат в Ботев. Направили сме надявам се реалистични планове и разчети и ако те се случат в следващата една година Ботев може да продължи достойно участието си в А група“, коментира още ??ван Джиджев.

„Ботев не дължи пари на КТБ, а датата 21-и е важна, защото тя има отно??ения към бъдещето на КТБ и всички структури свързани с нея. На??ите структури в момента са в изключително затруднено състояние, тъй като редица договори не се изпълняват и средства са блокирани. След 21-и ще е по-ясно в какво състояние е банката и структурите от компании, които са свързани с г-н Василев. Ще е ясно кой проект е приоритет и кой не. Въпросителните всеки ден са все повече. Ние по отно??ение на Ботев сме се опитали да направим програма, която да осигури финансирането на клуба. Всички мерки, за които ви съобщих са резултат от разговори на съвета на директорите“, заяви още Джиджев.

Колкото до строежа на стадиона на клуба, ??ван Джиджев обясни: „Действително това е свързано с датата 21-и. Там има по-различна схема на финансиране на този проект и трябва да изчакаме 21-и юли. За мен и ръководството на Ботев детско-юно??еската ??кола е била приоритет и няма колебания, че тя трябва да продължи да съществува. Трябва да намерим трайни ре??ения за цялостното развитие на клуба. В момента реалностите са такива.“