Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

08-07-2019 Данчо Лазаров: Младите трябва да останат тук

Данчо Лазаров: Младите трябва да останат тук

08-07-2019 Станимир АТАНАСОВА, bTV

Президентът на Българска федерация по волейбол - инж. Данчо Лазаров, коментира решението на централата състезатели до 21 години да не бъдат трансферирани в чужбина без изричното разрешение на Управителния съвет на БФВ.
Според дългогодишния шеф на българския волейбол, подобна забрана за свободни трансфери ще се отрази позитивно на играта и развитието на таланта на играчите.
"Тези момчета трябва да останат да играят в българските клубове, да им се дава път, за да могат да израснат. Нужни са им страшно много мачове, много тренировки много работа. Сега, на тази възраст, ако те отидат някъде другаде, освен спаринг партньори – нищо друго не могат да бъдат", убеден е Лазаров.
"Това ще им го кажем на тези, които проявят желание преди да са навършили 21 години и да искат да излязат навън. Най-напред трябва да подпишат договори с федерацията, че, като национални играчи, те ще играят за България. Тяхното отиване не е някакъв личен бизнес, за да знаем, че на тези момчета ще разчитаме в националния отбор тогава, когато му дойде времето", добави той пред bTV.
При публикуването на решението в официалния сайт на БФВ, името на един от младите български таланти започна да се споменава често. Това е 19-годишният Аспарух Аспарухов, който подписа договор с италианския "Верона" и ще играе при треньора Радостин Стойчев.
"Ние имаме своите правила, "Верона" си има техните правила. Аспарух Аспарухов е, както всички останали състезатели, са български състезатели и са под юрисдикцията на българската федерация по волейбол. Решенията за игра в чужбина се дават от федерацията, така наречените международни трансферни сертификати", коментира Лазаров.