Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

30-03-2016 Дават парите за Зимния дворец за залата в Бургас

Дават парите за Зимния дворец за залата в Бургас

30-03-2016 Тема спорт

Правителството пренасочва 35 млн. лв. за довър??ване на арената

Дълго планираният ремонт на Зимния дворец в София няма да се състои в близките години. Правителството ре??и да пренасочи 35 млн. лв., предвидени за реконструкция на съоръжението, за довър??ването на „Арена Бургас“.
Поръчката за ремонт на най-голямото съоръжение за ледени спортове в България на два пъти бе??е спирана. През 2014 г. служебният министър на спорта Евгения Раданова спря проект на стойност 50 млн. лв., а в началото на тази година по изричното настояване на премиера Бойко Борисов бе??е спряна и втората поръчка за 35 млн. лв. Сега сумата ще бъде използвана за довър??ването на многофункционалната спортна зала в Бургас.
„Предоставените средства са вложени по банкови сметки на „Академика 2011“ и не могат да бъдат използвани за друга цел. Целесъобразно ре??ение в създадената ситуация е средствата да бъдат инвестирани в алтернативен значим проект“, гласи официално изявление от министерски съвет.
Проектът в Бургас е на обща стойност 38 млн. лв., а със сега??ното ре??ение „Академика 2011“ ще придобие собственост върху новото съоръжение от местната община, която осигури началното финансиране по проект за развитие на общините.