Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

23-01-2017 Григор: Жените са ми слабо място

Григор: Жените са ми слабо място

23-01-2017 Тема спорт

С победите Григор Димитров става все по-уверен и по-откровен. Днес той се класира за втори път в кариерата си за четвъртфиналите на Australian Open след победа в четири сета срещу Денис ??стомин. На пресконференцията след мача той трябва??е да отговаря на въпроси за личния си живот и не отклони темата.

"Очевидно това ми е слабо място, отговори българинът на въпрос дали отно??енията му с жените го разсейват. - Сега сериозно. Винаги се опитвам да държа подобни неща извън корта. Мисля, че когато бях по-млад, имах проблеми да разграничавам любовта в личния живот от тази към тениса.

??ма??е период, в който не бях сигурен как да се справям с двете неща едновременно. Но човек се учи. Не искам да кажа, че съм се поучил от гре??ките си, но вече се познавам малко по-добре. Мисля, че това ми помага. Надявам се, че ще ми помогне в бъдеще, когато минавам през моменти на влюбване."

Димитров разкри и това, че отново се наслаждава на тениса за разлика от преди??ния период, в който е имал някои колебания. "Влюбих се в тениса преди много години. ??ма??е период, в който не бях в най-доброто си психологическо състояние. Не бих казал мрачен, но много неща се случваха наоколо. Трябва??е отново да намеря вдъхновение, да намеря пак този начин на игра и да се наслаждавам на това.

Отивах на корта и има??е дни, които просто минаваха. Затова казах, че отново се влюбих в тениса. Дава ми емоции, имам това усещане на вълнение всеки ден преди мач. Оценявам тези моменти дори повече от някои победи. Това е специално чувство. Ще ви дам един пример. Днес вторият сет значе??е много повече, отколкото преди??ните ми мачове тук. Дори, когато не играе?? добре, се бори??, преодолява?? себе си, изправя?? се срещу ударите на съперника. Да успея да измъкна този мач по този начин, това означава много за мен".