Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

30-06-2020 Грандиозен скандал с шеф в БФС

Грандиозен скандал с шеф в БФС

30-06-2020 Тема спорт

Президентът на третотодивизионния Марица – Христо Христов, направи скандални разкрития. Той заяви, че преди 2 години е платил на член на Изпъкома на БФС, за да бъде манипулиран мач. Христов даде пресконференция, на която наред с признанието, потвърди че ще се кандидатира за президент на централата. Конгресът ще се проведе на 11 декември.
„Когато бяхме част от Б група, дадох пари в брой на член на Изпълкома, за да минипулираме футболен резултат. Името на човека ще кажа на Конгреса на БФС. Това е много важно. Не се страхувам. Дадох му пари в брой, за да се манипулира…. Пари се дават, за да се манипулира мач. Ще ви кажа всичко на Конгреса. Готов съм да понеса отговорност. Има практика за манипулиране на мачове. Виждате какви решения се взеха през последните няколко месеца. Ако се направи анализ на решенията на БФС, ще видите, че в тях няма никаква логика. Аз лично съм дал пари в брой. Приеха ги на 200 процента. Сумата беше дребна“, заяви Христов.
„Сумата не беше много голяма. Човекът няколко дни след мача ми я върна. Това не е най-важното. Не завърши точно мачът, както трябваше. Аз си поисках парите. Механизмът е това, че човекът си предложи услугите. Какъв е маханизмът, че Своге влезе в Б група? Какво да кажа, когато съобщя на прокуратурата? Аз съм ги дал и си признавам, но нямам документ, че съм го направил, нямам документ, и че той ги е получил. Говорим за дребни суми – от 5 до 20 хиляди лева“, каза Христов.
Месец преди Конгреса той ще обяви и пълната си програмата. Всеки може да се кандидатира за президент на централата до 2 седмици преди избора, който е на 11 декември.