Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Гонзо се нуждае  от свой клонинг

Гонзо се нуждае от свой клонинг

25-02-2013 Йордан ФОТЕВ

Проблемът на Черно море е липсата на голаджия


Пет нови попълнения – Емил Михайлов, Себастиан Комел, Коста Янев, Симеон Райков и Кристиан ??далго, последните четирима от които гласени за титуляри през пролетния полусезон. Това е равносметката от зимния трансферен прозорец за Черно море. На фона на скромните селекции на моряците от последните 3-4 години, включващи предимно изпълнители с второстепенни функции, то тази си е малко чудо. С попълненията Георги ??ванов е на път да ре??и не малко проблеми в състава. ??зглежда, в Черно море най-после имат качествени флангови играчи, каквито се търсеха под дърво и камък няколко поредни трансферни прозореца. Освен това бе засилена конкуренцията и вариативността в средната линия, намерен бе и приличен ляв бек. Общо взето, всичко, което Гонзо иска??е преди старта на подготовката.
Учудващо обаче бе неглижиран един пост. Моряците имат крещяща нужда от централен нападател, тип консуматор. Голаджия, който от две положения да вкара поне едното. Такъв, какъвто бе самият Гонзо на терена. С подобен футболист в момента треньорът на Черно море не разполага, а реализирането на създадените ситуации е най-голямата слабост на варненци. В контролите ясно се видя, че липсва човекът, който да завър??ва успе??но атаките. Положения има, но не и голове.
Навярно заради наличието на Миро Манолов и Хермес Паломино ??ванов предпочете да насочи усилията си в друга посока на пазара. Това обаче може да му докара неприятности напролет. Манолов няколко месеца вече е преследван от невероятен мал??анс. Каквото и да направи, топката все не е във вратата, а натрупалите се пропуски очевидно го смущават. Освен това той не е типичният голаджия. С неизчерпаемата си енергия и борбеност е играч, който увлича бранители и отваря пространства. По-рядко бележи. Пантерата от Венесуела пък продължава да бъде загадка. Ту показва, че качества не му липсват, ту е бледа сянка по терена. Футболист, на когото трудно може безрезервно да се довери??. Третата опция в атака е 18-годи??ният Атанас ??лиев. Показва, че не бива да бъде зачеркван, но определено все още не е готов за титуляр.
Така или иначе много време до подновяването на първенството вече няма, както и възможности за реакция от страна на Георги ??ванов. Поне до лятото той ще трябва да се оправя с наличния потенциал. Положителната промяна би могла да стане само с индивидуална работа с нападателите. Гонзо знае достатъчно тънкости и хитрости, с които да направи възпитаниците си по-кръвожадни пред противниковата врата. Нападателите на моряците едва ли биха могли да си намерят по-добър учител, затова би било добре да попият колкото се може повече.
Черно море успя да отбележи едва 5 гола в 6-те си зимни контроли. ??ли с други думи – моряците се разписваха по веднъж на всеки 108 минути. Показател, който няма как да не тревожи Георги ??ванов, макар нито веднъж досега той да не разкритикува своите за пропуските. А те не бяха един и два. В почти всяка от срещите варненци имаха по 4-5 отлични ситуации. Въпреки това в половината от мачовете Черно море не успя да вкара – с руските Кубан (0:3) и Торпедо Москва (0:3), както и с Нефтохимик (0:0). Малко изненадващо пък в голмайстор на зимните контроли се превърна юно??ата Тодор Колев с 3 попадения. Другите два гола бяха дело на Хермес Паломино и Мирослав Манолов. А това е твърде недостатъчно.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар