Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Гонзо вече не е чирак

Гонзо вече не е чирак

02-09-2013 Йордан ФОТЕВ

Успехът над ??ампиона легитимира Георги ??ванов в треньорството

Събота. Часът е някъде към 19:50, а мястото стадион „Тича“. Реферът Вихрен Манев дава последния съдийски сигнал на двубоя Черно море – Лудогорец (3:1), а треньорът на домакините Георги ??ванов вдига победоносно ръце. Малко след това целият стадион започва да скандира името му. Навярно този момент върна Гонзо десетина години назад. Тогава, когато бе на постоянен абонамент за успеха и обичта на феновете. Като футболист успя да си ги гарантира. С прекратяването на активната си състезателна кариера обаче абонаментът бе прекратен. Поне този за успеха. Обичта на феновете остана, но за свръх амбициозен човек като Гонзо това не бе достатъчно. Той облече костюма и тръгна да покорява нови върхове.
Началото бе тежко. ??ванов като че ли сам не осъзнава??е, че започва от нулата и че постигнатото на терена ще му помогне в намирането на работа, но не и в самата работа. Бив??ата деветка тръгна като чирак в професията, но без учител до себе си. Уче??е се от собствените си гре??ки. Затова досега на големите изпити, тези, които биха му дали истинска тапия за професията, а не такава само на хартия, все бе късан. Логично дойде момент, в който вече малцина вярваха, че Гонзо изобщо е способен да скъса с чиракуването на самия себе си. Да се поучи от гре??ките, да направи заветната крачка и да влезе в треньорството. Въпреки това, макар да рискува??е тотално да се компрометира, с присъщата си от терена упоритост той не се отказа. ?? успя.
Онзи ден Георги ??ванов официално влезе в треньорството. Срещу ??ампиона на България успя да постигне първата си голяма победа, която да го легитимира в професията. Никой не може да отрече, че спечели категорично треньорския сблъсък със своя колега Стойчо Стоев. Надделя тактически и доказа, че е способен да прави крачки напред, че лека-полека усвоява тънкостите на занаята. Черно море игра изключително правилно срещу най-добрия отбор у нас и постигна категорична и заслужена победа, която не може да бъде поставена под съмнение. Очевидно в дните преди мача Гонзо бе хвърлил огромно старание в търсене на слабостите на съперника и не се бе задоволил само с това да надъха до краен предел своите. Моряците не се уповаваха единствено на домакинството и на волеви качества. Не действаха „на юру??“, пък каквото стане, а имаха ясна идея какво да правят по терена. Така Лудогорец бе потопен.
Сега пред Георги ??ванов идва следващата задача. Да докаже не само, че е треньор, а че е добър треньор. Че умее да направи тим, който трайно да има успех в първенството.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар