Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Гонзо: Левски е затънал в блато

Гонзо: Левски е затънал в блато

01-05-2019 Тема спорт

Бившият спортен директор на Левски Георги Иванов заяви, че до момента не се усеща разлика в нивото на клуба при новата власт. Той дори посочи, че тимът бележи отстъпление. "В момента в Първа лига отборите се борят кой е по-слаб. Нивото на Левски, ЦСКА и Лудогорец е доста ниско. Гледам като фен на Левски. Ако трябва да се налагат юноши - това е дълъг процес, а не от днес за утре. Има си ръководни фактори, които си решават. Но при всички положения не трябва да е такова нивото, каквото е в момента. Защото всички са разочаровани - фенове, легенди, хората, които обичат отбора.
Не мога да отговоря как ще се отрази влизането в клуба на Васил Божков. Един отбор се прави с пари и добри футболисти. Не е нужно да са 18 чужденци, а те да дават качество. Ако трябва да се взимат българи - тези у нас са доста скъпи. На никой не му е приятно да има рокади, каквито се случиха в Левски. Но когато един отбор не върви, първият, който си заминава, е треньорът. По обясними причини Спас Русев напусна, дойде нов екип. Но нещата в момента не са по-добри, отколкото бяха. В клуба трябва да си направят равносметка и да си вземат правилните решения, за да излязат от това блато. Защото в момента Левски затъна в блато", заяви Гонзо пред sportal.bg.
"Спортен директор можеш да нямаш, когато треньорът ти е силна фигура, има голям авторитет и всички - футболисти и персонал, се обединят около него. Не смятам, че Георги Дерменджиев бе такава личност, която да обедини всички в клуба. Той сбърка, че нямаше спортен директор около него. Затова и може би не се вписа в колектива. Кой да е нов треньор - Хубчев или Херо? Много лесно е да даваш съвети. Важното е сините да вземат правилния човек, да му осигурят пари за селекция. Левски няма право на грешка с треньора този път. Искахме да станат по-добри нещата за тези шест месеца, но те станаха по-лоши. Вече няма накъде да се отстъпва", каза Иванов.