Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

14-06-2013 Гигов: Този срам, който изживяхме, не трябва да се повтаря

Гигов: Този срам, който изживяхме, не трябва да се повтаря

14-06-2013 Светослав ТАБАКОВ, gong.bg

Президентът на Локомотив Сф Николай Гигов даде ексклузивно интервю за Гонг, в което разкри началото на структурните промени в клуба от „Надежда“. Той даде пълна власт на Георги Марков и Кристиян Добрев да ре??ат основното, а той единствено обяви, че спортно-техническият директор Чавдар Цветков за в бъдеще няма да работи в клуба, а ще е негов личен съветник.

- Вече имаме яснота и промените са факт от днес. Двете лица, които ще ръководят Локомотив са ясни. Това са Георги Марков, който остава изпълнителен директор, а Кристиян Добрев ще бъде спортно-технически директор. Това са хората, които ще ръководят Локомотив през следващата година. Дал съм им срок до 30 юни да ми предложат структурата и хората, с които те желаят да работят. Дал съм им пълен картблан?? да не се съобразяват с никого и да си определят екипа, с който те смятат, че ще постигнат успехи.

- Свивате драстично ръководния състав на клуба. В последните години има??е доста директори, за в бъдеще очевидно няма да бъде така.

- Категорично. Това са двете фигури, които ще ръководят Локомотив на всичките му нива. Самите промени, които ще бъдат направени в структурите надолу от 1 юли ще бъдат 80-90 процента нови.

- Това е огромна цифра като очаквани промени. Това очевидно не засяга играчите, тъй като селекцията е отделен процес, а засяга ли треньорите?

- Треньорите ще продължат със същия състав. Утре вероятно Марков, Добрев и Велев ще обсъдят назначаването на един помощник-треньор на мястото на Кристиян Добрев, който бе??е играещ помощник досега. Сега задачата ни е да подменим значително състава на първия отбор, поради добре известните ви причини и състоянието, в което бе??е изпаднал отборът в последните две години. Аз смятам това състояние за ужасяващо и не бих си причинил повече това нещо на мен и на всички, които обичат Локомотив.

- Заговори се, че сте поставили отново целта пред отбора отпреди две години – класиране в зона „Европа“. Така ли е?

- Отборът да играе добре, да изглежда различно. Първенството има нов формат, с много мачове. Докъде и как ще стигнат си зависи от тях, но този срам, който изживяхме не бива да се повтаря повече.

- Казахте, че оставяте на двама ду??и, но все пак хора като Чавдар Цветков, като Тони Велков, като Бойко Величков – каква ще бъде тяхната съдба?

- Съдбата тяхната ще бъде ясна до края на месеца. Относно Чавдар Цевтокв – той ще остане мой съветник и няма да се занимава с оперативна работа.

- Бойчо Величков се спряга??е като човек, който също може да влезе в ръководството?

- Не знам кой го е спрягал. Аз такъв разговор не съм водил. Смятам, че Кристиян Добрев е достатъчно авторитетна фигура – локомотивец. Вече е на възраст, на която трябва да си поеме отговорността и извън терена. Дали ще си хване ??анса – зависи от него.

- За селекцията има ли новини?

- Днес ще има още едно ново име до края на деня. Оттук насетне всички тези въпроси към Герги Марков и Кристиян Добрев, които за в бъдеще ще ръководят на??ия клуб.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар