Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Героите все още са от Стария Левски! На Новия не му трябват футболисти „ами стават“

Героите все още са от Стария Левски! На Новия не му трябват футболисти „ами стават“

01-12-2017 Желю СТАНКОВ

Мачът на Левски в Русе бе на път да протече по обичайния начин, но този път включилият се напред защитник Давид Яблонски няма??е ??анс да вкара. В кръга на майтапа, този път ударът му по посока вратата на противника не бе с ръка, а по обичайния начин – с глава. Под светлината на прожекторите обаче този път попадна един от така наречените черноработници в състава, а чехът остана на заден план.

Но понеже в Левски в момента няма типични голаджии, няма как да говорим за нетипични такива, какъвто в случая в Русе се яви Васил Панайотов. Странно е при цялата ??умотевица около така наречената мащабна и в същото време звездна селекция как изобщо този полузащитник намира място в титулярния състав. Но досега той напълно оправдава събирателния образ на, нека да го наречем – Стария Левски. Панайотов е от така наречените нело??и футболисти, които могат да свър??ат работа. Но понеже и малкото, което може да прави, го прави добре, той някак си се озова при сините и тихо, скромно и почтено си заработва заплатата.

Замислете се обаче колко играчи от тази категория минаха през „Герена“ през последните години. От тази категория е и ??ван Горанов, който преди няколко години бе най-добрият талант в ??колата на сините и отиде в Берое като подарък плюс 200 хиляди лева откупваща клауза, която Левски плати на старозагорци за крилото Тодор Христов. Който също е от тези, които стават и, общо взето, не са ло??и. То не бе??е Старокин да му се молят да преподпи??е, то не се връщаха няколко пъти Даниел Димов, Данчо Милиев и кой ли още не игра в Левски, само защото бе вкарал два гола или вдигнал три корни някъде в Берое или Черно море. Ами за Старокин, който също е нело?? футболист и може да свър??и работа, Георги ??ванов набута Левски с около 600 хиляди лева само за трансферна сума по посока Черноморец, отделно от това са заплатите му.

На „Герена“ трябва да са наясно, че с привличането на Делио Роси не би трябвало да има повече футболисти от категорията „ами стават“. Ето, онзи ден една от звездите на Черно море – Александър Цветков, казва, че в отбора се играело трудно поради голямото напрежение. За същия този футболист това лято Даниел Боримиров и Николай Митов направиха пътека до Варна, за да го вземат в Левски. Дори се бе оформила някаква сага, която приключи с официално изявление на Черно море и самия футболист, че той остава там и относно Левски няма да има последващо развитие. Е, как такъв играч, който му е напрегнато в Черно море, ще бъде фигура в Левски. Затова и сега Делио Роси ще предпази касата на сините от разходи за играчи, които „ами стават“. ?? когато в съблекалнята на тима вече няма играчи от Стария Левски, вече можем да говорим за Новия Левски.

В Новия Левски, бъдете сигурни, в стартовия състав няма да има, или по-скоро не би трябвало да има място за минаващия за любимец на феновете Роман Прохазка. Нищо ло??о за него, но той в момента играе на тавана на възможностите си. А сините трябва да правят отбор, който е доста над нивото на Прохазка, който трудно може да излъже играч и изобщо много неща са му трудни. Да, и той не е ло??, вадил е кестените от огъня, но той и героят от Русе Панайотов трябва да са максимум резерви в Новия Левски. А ако Александър Цветков бе привлечен от Черно море, също ще??е да е на пейката, тъй като се предполага, че напрежението на „Герена“ ще??е да му се види тройно и четворно. ?? ще??е да му е още по-трудно да играе.

Наскоро сините се освободиха от трима чужденци, заплатите на които сумарно надви??аваха 50 хиляди лева. А в Лудогорец всеки един от титулярните единайсет получава повече от тези пари на месец. Значи, ако в Левски наистина искат следващия сезон да бъдат реални претенденти за титлата, трябва автоматично да забравят за футболисти, които „ами стават“, и да преминат на по-високо ниво. Точно затова Делио Роси има задача в предстоящата зимна селекция да не прави гре??ки и да вземе само такива, които няма да се оплакват от напрежение и ще имат манталитет да играят в титулярния състав на сините. ?? като започнахме с обичайни и необичайни голмайстори, ще завър??им с това, че Левски на всяка цена трябва да вземе нападател от такава категория, че Бу?? и Мапуку да бъдат най-много резерви. С такива, дето правят по един запомнящ се мач в месеца, но иначе „ами стават“ и биха свър??или работа, няма как да стане. ?? не е редно Делио Роси да го отнася за дългогоди??на гре??на стратегия при селекцията.