Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Генерал Васил Василев: Прокуратурата вече се задейства по случая „Божов“

Генерал Васил Василев: Прокуратурата вече се задейства по случая „Божов“

17-05-2012 ??во БЪРЗАКОВ

Случаят няма да бъде потулен, може някой да лежи в ареста, заяви ??ефът на комисията Етика и феърплей към БФС


Председателят на Комисията за Етика и феърплей към БФС генерал Васил Василев заяви, че случаят „Николай Божов“ вече е внесен в прокуратурата, като съвсем скоро може някой от замесените да се озове в ареста. Както е известно, бив??ият нападател на Славия обвини треньора на белите Мартин Ку??ев, че е искал от футболистите „да му съберат 6000 лева, защото ги дал на полувремето на съдията на двубоя Калиакра – Славия, за да обърнат мача“. Реферът на въпросната среща, завър??ила с успех на столичани с 2:1 е ??ван Кирилов.
„Започва разследване и разпити на хората замесени в случая. Който е виновен ще влезе в ареста. Ние сме сезирали прокуратурата и тя вече действа. Николай Божов говори за извър??ено престъпление, то ще се разгледа от компетентните органи. Те ще привикат всички забъркани, за да разкажат своята гледна точка – кой, какво, кога и къде. ??мало е дежурен делегат на мача, който също трябва да се изкаже. Знаете, че има разпореждане от Боби Михайлов, че по време на почивката пред съдийската стая трябва да има полицаи и никой няма право на полувремето да влиза в нея, включително и делегата. Но не знам какво ще излезе. Едните ще казва едно, другите друго. Може само по документи да се види имало ли е влизане в стаята на съдията, той какво е написал, дали има рапорт от полицаите за влизане в стаята. Но както ви казах - случаят е в прокуратурата и тя може да ре??и въпроса много бързо. ?? който е виновен – вътре (б.а. ареста). След като се докаже вина БФС ще вземе ре??ение. Ако това, което казва Божов не е вярно, той може да бъде осъден за клевета. Ако пък бъде доказано, че реферът е взел пари – той ще си носи последствията. Трябва да се знае, че този, който дава парите и онзи, който ги взима имат еднаква вина. Немислимо е нещата да се оставят така и да се потулят. На всяка цена трябва да се разследва случая и да се види има ли или няма такова нещо“, сподели генералът.
Колкото до материалите за уредени мачове в родното първенство, които преди време даде на БФС президентът на УЕФА Ми??ел Платини Василев каза – „НСБОП движи нещата. Не знам нищо относно този случай”, завър??и той.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар