Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Ганев без конкуренция за президентския пост

Ганев без конкуренция за президентския пост

10-02-2020 Тема спорт

Любо Ганев изглежда няма да има конкуренция за поста на президент на родната федерация по волейбол. Легендата от близкото минало засега е единственият кандидат за поста на Данчо Лазаров. На 13 март в София ще се проведе изборното събрание, на което трябва да стане ясно кой ще наследи Инженера след 19 години начело на централата. Според устава на БФВ всеки, който има претенции за поста, може да ги предяви до един месец преди датата на изборите. Това означава, че крайната дата за подаване на документи е 13 февруари, четвъртък.
Към днешна дата Ганев е единственият, който е входирал своята кандидатура. Другият претендент, който се обяви като вариант за наследник на Лазаров – Борислав Кьосев, си направи отвод още в края на миналата година и се оттегли. Така на практика бившият диагонал на националния ни отбор и легенда на ЦСКА може да се счита за новия президент на федерацията. Освен ако до четвъртък някой друг от членовете на Управителния съвет не предяви подобни претенции. Нещо, което е много малко вероятно да се случи.
По този повод шефът на Левски Давид Давидов призна пред „Тема Спорт”, че е разочарован от развоя на събитията. Той бе един от членовете на Инициативния комитет, който издигна кандидатурата на Любо Ганев и се обяви за свалянето на Данчо Лазаров през ноември 2019-а.
„Може и да ви звучи странно, но ще е жалко да няма друг кандидат за поста освен Любо Ганев, който издигнахме от Инициативния комитет. За българския волейбол е важно да има дискусия, да има битка на идеи. Това е пътят, който търсим и искаме, защото само така ще търпим развитие. Трябва да се говори и проблемите да бъдат коментирани и показани, за да търсим начин да ги решаваме. Надявам се, че в оставащите няколко дни това ще се промени, макар да няма такива индикации”, коментира ситуацията Давидов.
Шефът на сините допълни, че е малко вероятно Данчо Лазаров да промени решението си и да потърси вариант да остане начело на централата. „Имаме съмишленици в Инициативния комитет, които се съмняват, че това е реално. Случвало се е в предишни години и това ги кара да имат едно наум. Но, честно казано, се съмнявам”, каза още Давид Давидов.