Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

04-03-2020 В Левски няма да пипат заплатите

В Левски няма да пипат заплатите

04-03-2020 Тема спорт

Заплатите в Левски няма да бъдат пипани до края на сезона. С намаляване на месечните възнаграждения сините биха спестили доста пари, но към момента от "Герена" няма да прибягват до такъв ход в течение на първенството. След края на шампионата обаче шефовете, които и да са те, ще водят разговори с играчите за понижаване на заплатите. Така ще падне разходът по най-голямото перо в бюджета - заплатите, а ще бъдат намалени и данъците и осигуровките.
В момента Левски се издържа единствено от продажби на билети, абонаментни карти и фенски артикули, както и от дарения на привърженици, които отиват директно за погасяване на дългове към НАП. В момента върви кампания за набиране на средства чрез есемеси - DMS LEVSKI, на номер 17777. Вчера по нея бяха събрани около 50 хиляди лева.
От клуба отчетоха, че приходите на Левски за месец февруари са 1 165 862 лева, като 86.6% от тях са благодарение на феновете под формата на билети, абонаментни карти, фен артикули и дарения. Разходите за периода са в размер на 1 143 288 лева. В това число влизат изплатени заплати и вноска към НАП. Парите, изразходвани за заплати, осигуровки и данъци, са в размер на 538 909 лева. При това играчите получиха само половината от месечните си възнаграждения. Такива пък не взеха Петър Хубчев и асистентите му, както и директорите Павел Колев, Ивайло Петков и Йончо Арсов. Тоест, докато няма редукции на заплатите, то клубът ще дължи по над милион лева на играчи и щаб.
Засега няма индикации, че скоро Левски ще има и нов генерален спонсор. Вече се появиха информации, че такъв може да стане Българският спортен тотализатор, който да налива по около 1 милион лева на месец в клуба. Сериозни разговори до момента обаче не са водени. Не е ясно и какво ще се случи с мажоритарния пакет акции на сините.