Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

23-03-2018 В Левски забравят да правят футбол

В Левски забравят да правят футбол

23-03-2018 Янаки Д??М??ТРОВ

В последно време ФК Левски е доста активен. За жалост, не и на футболния терен. От „Герена“ пуснаха няколко декларации, някои от тях далеч не на място. Обявиха и няколко хубави маркетингови инициативи. Но сяка?? забравиха, че основната цел на клуба е да прави футбол. Резултатите към момента не са добри. Няма как да бъдат отчетени по друг начин, след като изоставането от първия в класирането е 16 точки, от втория е 13, а победите срещу останалите тимове от Топ 6 са само 2, като в десетте мача срещу тях отбелязаните голове са само 5. До края на първенството остават по-малко от 2 месеца (трябва да прикючи до 20 май), а евентуален бараж за Лига Европа ще трябва да се играе на 23 май. Месец и половина по-късно тимът вече ще е започнал участието си в евротурнирите, ако естествено се класира за тях (все още може да го направи и през ??ампионата, и през купата) – двубоите от първия квалификационен кръг на ЛЕ са на 12 и 19 юли.
Дотогава ще изтече доста вода. Но времето ще се изниже неусетно и скоро на вратата ще почука следващият сезон. Притеснителното е, че погледът на Левски не е насочен натам. А всички са се вторачили най-много до полуфиналите с ЦСКА за купата. Те обаче ще дойдат и ще отминат. Важното е какво ще правят сините след тях, при това без значение от резултатите, които ще бъдат постигнати. ??ма ли начертана цел? Кой съблюдава постигането й? Преминава ли се през заложените етапи на развитие? ??ма ли всъщност такова? Никой на „Герена“ не може да отговори.
??зминаха повече от 40 дни откакто мениджърът и координатор на спортно-техническата дейност в клуба Асен Букарев хвърли оставка. От „Герена“ деликатно обявиха, че ще си разпределят длъжностите му. Постът „спортен директор“ бе закрит, а в клуба няма човек, който да отговаря на част от характеристиките за него. ?? да вър??и работата, която е в прерогативите на силната спортна фигура. Собственикът Спас Русев посочи, че му харесва да се занимава с част от функциите, които се изпълняват от човек, заемащ тази позиция. Ясно заяви, че част от трансферите са лично по негова инициатива, че участва активно във финалните разговори преди подписването на договор с даден играч. Босът обаче е достатъчно далеч от отбора и не спира да ни го демонстрира. Той може и да е отличен бизнесмен и да има последната дума по дадена сделка, но не и да се занимава с ежедневна дейност. Не му е и работа. Ло??ото е, че в в момента на „Герена“ няма кой да я вър??и. Затова и през зимата се е стигало до доста деликатни ситуации, като това да се иска контакт с набелязан футболист, но да се осъществява такъв през вече бив?? негов мениджър. ?? накрая този агент да се нареди на опа??ка за комисионна…
На сините има трябва човек, който да е в симбиоза с Делио Роси. Това е най-добрият вариант, ако собственикът продължи да дава пълен картблан?? на треньора. ??ли пък такъв, който да зададе нова посока на развитие и да каже, че тя е неизпълнима с италианеца начело на отбора. Но определено силна спортна фигура трябва да има. Защото в момента спортно-технически клубът е в безтегловност. Сега е времето, когато да се мисли за лятна селекция. Кой работи по нея? През месец май вече ще е късно. Делио Роси още с идването си в Левски обяви, че не е мениджър. Левски също не иска??е такъв тип треньор и затова предпочете италианеца пред Аврам Грант. Бив??ият наставник на Лацио няколко пъти натърти, че не е човек, който да си избира играчите сам, а само задава параметри на това какви изпълнители са му необходими за даден пост. Да се оправят тези над него…
Отделно от това на Роси му е нужен човек, който да го упътва в родната джунгла. Видно е, че той още не е опознал манталитета на клуб като Левски, камо ли на нравите в целия ни ??ампионат. Често той изглежда като изгубен в превода. Това не е случайно. ??ма ли в момента с кой да си говори за футбол в клуба? Ако за сериозен отговор може да се счита – с хора от скаутското звено, то значи на „Герена“ всичко е точно. Със скаутите ли обаче ще се консултира каква подготовка иска да прави след два месеца, къде да бъде тя и срещу какви съперници да са контролите.
??стината е, че треньорът е самотник. Той не може да разчита на никой друг, освен на тримата си помощници – асистента Феделе Лимоне, наставникът на вратарите Доменико Ботичела и кондиционният спец Матиа Винченци. Това не помага на Левски.
От другата страна – има ли Делио Роси някакъв коректив в момента? Отговорът също е - не. Така не става, не бива и да продължава. Защото е хубаво сините да заинтригуват феновете с талисмани и други похвални инициативи. Но сърцето на привърженика най-много трепка от добрите резултати, а те идват с добър футбол. Левски изостава от Лудогорец и ЦСКА. Целта му е да стопи разликата и да започне да задава темпото. На „Герена“ обаче явно не проумяват, че без силна фигура в клуба, това няма как да стане. Ако не побързат, то през лятото вече ще е късно. ?? през есента сините ще отчетат, че не са съкратили дистанцията, а тя се е увеличила.