Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой В Левски винаги по трудния начин

В Левски винаги по трудния начин

05-06-2019 Янаки ДИМИТРОВ

Изкуството да преговаряш. Това сякаш е нещо като хоби на новото ръководство на Левски. Отстрани се създава впечатление, че от „Герена“ като че ли умишлено правят нещата по най-трудния начин, за да си оцветят сивото всекидневие. Утре, ако на близкия пазар до автогара „Подуяне“ пуснат череши, от офисите на „Тодорини кукли“ сигурно ще пратят до сергиите някой, който никога не е виждал череши и ще им донесе ягоди, пък ще го върнат, следват разправии с търговците, после ще има нова серия пазарлъци и накрая ще платят двойна цена.
С Хубчев ситуацията вече бе придобила размерите на сапунена сага, то не беше отричане, то не беше нула процента вероятността той да е треньор на Левски и какво ли още не. После – ами така се налагало да се говори наопаки, защото еди какво си. И сета сините май ще трябва да плащат неустойка на БФС. Обаче нека не бързат да превеждат три месечни заплати на напусналия бивш селекционер, защото оттук насетне следват нова серия тежки разговори за… Йончо Арсов. Сигурно синът на Венци Арсов е страхотен специалист в областта на детско-юношеския футбол, вероятно от „Герена“ са отхвърлили поне половин дузина кандидати за поста на освободения Даниел Боримиров, та сега ще се налага да се водят нелеки преговори с БФС.
И с Иванков нещата не се случиха както трябва. Когато бе представен щабът на Хубчев, никой от Левски не каза, че досегашният треньор на вратарите ще остане в клуба. Чакаха да се вдигне пушилка, по-острите фенове да напишат по-остри изречения, та в крайна сметка и това бе замазано. А можеше всичко да стане по-леко, по-ясно и по-цивилизовано. Но иначе пък нямаше да е интересно. Друго си е обаче да има недомлъвки, гарнирани с назидателни думи, придружени с обидни квалификации, изстреляни във въздуха с неясен адресат.
Все пак успех е, че новият администратор Веселин Донков бе назначен без никакви спънки и драми със стария Райко Якимов, без преговори с досегашния Донков и изобщо цяло чудо е, че Левски прави някаква рокада без драми и усложнения.