Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Върнете мъдростта на

Върнете мъдростта на "Армията"

14-08-2019 Румен Илиев, БЛИЦ

Мъдростта изисква да бъдеш над нещата, да виждаш първо грешките в себе си, да прощаваш и тушираш напрежението в името на голямата цел. Да изриташ с мощно воле дребнавостта и злопаметността, които те тикат към пропастта.
В ЦСКА мъдростта се е скрила някъде из изходите на стадиона. Там смятат, че е под достойнството да подадеш ръка на този, с когото си в деликатно отношение. На „Армията” смятат за враг всеки, който си позволи да изкаже мнение, да критикува и сочи минусите.
Може да си легенда на клуба, но не приемаш ли настоящото ръководство, ти си грешник – няма да те поканят на юбилея на клуба, няма да ти честитят рождения ден. Защото си враг.
Ето това е грешката. Бъди над нещата и тогава ще спечелиш доверието даже и на тези, които не са били с теб довчера.
Врагове са и футболистите, позволили си да излязат от стандартната рамка на реда и дисциплината.
Когато мъдростта се върне на „Армията”, тогава може да се върнат не само победите, но и високият рейтинг на клуба. ЦСКА в момента прилича на кошер, пълен с оси. В цялата обстановка Люпко Петрович успява да вкара тима в правия път. Още не е го е сторил изцяло, но е на крачка да го стори. Погледнете мача в Разград. Това бе най-добрият двубой, откакто легендарният сърбин седна на горещия стол. Червените бяха на ниво и малко не им достигна, за да измъкнат победата.
Петрович се чуди и мае как момчетата му ще издържат на тежкия ритъм – възлови двубои през три-четири дни. Проблемът нямаше да съществува, ако ЦСКА беше разтрогнал договорите си с... дребнавостта и злопаметността. Ако беше намерил начин да се споразумее с Бодуров, Пинто... Резервната скамейка нямаше да е толкова къса.
Мъдростта изисква дипломация. А дипломацията и тя се покрила някъде из храстите в Борисовата градина. В ЦСКА казват, че клубът е над всичко. Е, като е над всичко, ще намерите начин да разрешите казуса с играчите. С отстраняване не става. Така губите вие, губи ЦСКА, губят феновете.
Туширайте проблемите, за да тушира после отборът съперниците си на терена. За да си върне мъдростта, ЦСКА трябва да се отърве най-вече от мнителността.