Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Върнаха лиценза на Кобрата

Върнаха лиценза на Кобрата

23-07-2019 Тема спорт

Кубрат Пулев отново може да се боксира на територията на САЩ. Претендент №1 за световната титла в тежка категория на IBF чу заветното "да" от Атлетическата комисия на Калифорния. Кобрата бе на заседанието на организацията, което се проведе в Сан Диего.
Журито, в състав Джон Карвели (председател), Мери Леман (зам.-председател), Марта Уркидес, Ван Гордън Сотър, Върнън Уилямс, Луис Аяла и Джеймс Араб се събра, за да разгледа документите на българина. Там бяха както Кубрат, така и Джени Суши. След скандала с журналистката Равало и целувката между тях от 23 март Пулев бе принуден да изкара няколко курса срещу сексуалното насилие, като също така присъства и на обучения как трябва да се държи с представители на медиите от женски пол. Освен това Кобрата води лекция в Университета в Лас Вегас именно срещу посегателството над жени, като всичко това бе по препоръка на въпросната комисия.
След като установиха, че Пулев е преминал през нужната "терапия" и след като той отново се извини за действията си, от организацията прецениха, че българинът се е "превъзпитал" и няма нужда да изкарва цялото си наказание. Първоначално Кобрата бе със спрени права до 23 септември, но благодарение на доброто си поведение санкцията бе намалена и на практика вече изтече. Така от щаба на Кубрат, в лицето на Ивайло Гоцев и Боб Аръм, вече могат спокойно да подпишат договор за следващия му мач на американска територия. Очаква се той да бъде през септември, най-вероятно в Лас Вегас. Тепърва ще бъде съобщен и противникът на Кобрата, който би трябвало да бъде местен боксьор.