Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Въпреки новите договори разградчани играят все по-слабо

Въпреки новите договори разградчани играят все по-слабо

12-03-2015 ??во БЪРЗАКОВ

С влизането в групите на Шампионска лига Лудогорец отиде в друга орбита. Самото участие в турнира може да бъде считано за повече от успе??но. Но докосването до големите не бе само необикновен опит за футболистите, треньора и клуба, то трябва??е да тласне тима и към нови хоризонти в игрово отно??ение. Това обаче не се случва. Точно обратното. Тръгна се в друга посока – заплатите на някои в отбора нараснаха, но играта на тима не стана по-силна. Напротив – има регрес и това се забелязва от всички.
В последните месеци бяха подновени договорите на редица от водещите играчи – Жуниор Кайсара, Козмин Моци, Светослав Дяков, Марселиньо, Жуниор Ки??ада... А към тях може да прибавим и други, които не се нуждаят от нови контракти, за да прибират звездни заплати – Браян Ангуло, Юнес Хамза и Анисе. Нека от Разград кажат колко дават за заплати на играчите си на месец и дали възнагражденията кореспондират с продукцията на терена и равния брой точки с ЦСКА? Въпросът е неприятен, но е точно на място и отговорните фактори в клуба много добре го знаят.
На база по-добрите договори, които получиха редица основни футболисти вместо Лудогорец да заиграе по-силно, то от началото на годината нещата вървят в постоянно низходяща игрова линия. Дори победата над Левски, която донякъде свали напрежението в съблекалнята, не може да бъде определена като успе??на от игрова гледна точка. Отборът отново бавно организира??е нападанията си и трудно взима??е ре??ения пред вратата на противника. Чистите голови положения пък почти липсваха. Докато преди година само за отрязък от 15 минути разградчани създаваха поне 3-4 чисти голови ситуации. Не говорим за мелета, удари и някакви случайни стечения на обстоятелствата, а реални възможности. В играта липсва и типичната острота, скорост и най-вече креативност. Налаганият до сега стил се превърна от атрактивен в рационален. Клубът все повече се отдалечава от философията си за вълнуваща игра и вече не търси красив футбол, а пресмята точки.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар