Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

18-04-2016 Възстановиха правата на Габриела Петрова

Възстановиха правата на Габриела Петрова

18-04-2016 Тема спорт

Международната федерация по лека атлетика (??ААФ) възстанови състезателните права на българската състезателка Габриела Петрова, която бе??е уличена в употреба на вече забранения препарат мелдониум през март.

Заради положинелната проба, правата й бяха временно спрени. Но ре??ение на Световната антидопингова агенция (УАДА) постанови, че определен брой спортисти не подлежат на санкция при определени обстоятелства. Пробата трябва да е била взета преди 1-и март. Това е станало на 6 февруари в 7.30 часа сутринта в дома си. Резултатът и е бил съобщен на 4 март.

Миналата седмица УАДА обяви, че съдържание на "мелдониум" от под 1 микрограм на милилитър в допинг-пробите на спортисти, направени до 1 март тази година, са в рамките на допустимото и няма да бъдат считани за нару??ение на правилата. Точно такъв е и случаят с родената в Хасково скачачка.

Така тя ще може да се завърне на пистата за троен скок. Ре??ението на ??ААФ е съобщено днес на самата състезателка, която бе??е избрана и за Спортист на 2015-а година в България.

Все още във федерацията не са получили официално резултата с количественото съдържание на мелдониума, но след като правата са й възстановени то ще е под 1 микрограм на милилитър.


Ето и информацията, която публикуваха от клуба на атлетката Локомотив:

С официално писмо на IAAF от 18. 04. 2016 се отменя забраната за участие в състезания на състезателката на СКЛА Локомотив Пловдив Габриела Петрова.

Правата на Петрова бяха временно спрени в началото на този месец заради съмнения, че е употребявала препарат съдържащ в себе си забранена съставка.

След съобщение на Световната анти - допинговата агенция за изследвания свързани с веществото мелдоний, IAAF реагира с отмяна на временното спиране на правата на атлетката, но разследването все още продължава. СКЛА Локомотив Пловдив и екипът на Габриела Петрова държат да се отблежи, че въпреки отмяната на забраната, все още не разполагаме с официалните резултати на състезателката.

Въпреки всичко сме щастливи да обявим, че все по-уверено вървим към окончателното разре??аване на случая и към доказването на всички твърдения на Петрова и нейния екип.