Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

04-07-2016 Всеки трябва да понесе  отговорност за случващото се

Всеки трябва да понесе отговорност за случващото се

04-07-2016 Найден НАЙДЕНОВ, треньор на Марек и бив?? национален селекционер

Четвъртото място в Европейската лига е голям провал

Няма как да съм очарован от това, което се получава в момента. Трябва да се погледне малко по-различно на нещата. Това, което се случва, не води до нищо добро. Ре??ението да се играе с резерви е на треньора и той си носи отговорността. Русия също не излязоха за нищо и трябва??е да опитаме да вземем максимума, след като сме тръгнали да се спасяваме. Явно дотам го докарахме. Преди година и половина дадох пресконференция след световното първенство, но никой не ме послу??а тогава. А аз съм човек, който познава много добре всеки един от състезателите и съм наясно с всичко, което се случва. Никой не обърна внимание. За да постигна успеха на олимпиадата, знаех отлично как да подходя към всеки един. Трябва да има индивидуално отно??ение. Не може да се говори за подмладяване, защото това не се прави така. Тези играчи, които не са в националния отбор, могат да дадат още много, както е в другите страни.
Трябва да се вземат крути мерки, да се види какви гре??ки са допуснати и защо се е стигнало дотук. Постоянно чета, че няма желание в играчите, някои се отказват, а не се знае защо. Никога не е било така. Всеки е искал да е част от отбора. Трябва да се направят изводи. Не е възможно отборът вътре да е тотално без желание да играе. Трябва да се понесе отговорност и всеки сам трябва да си даде сметка. Визирам и Пламен Константинов в момента. ??зпаднем ли от първа група, ще бъде падение. Но и да останем, това няма да ре??и проблемите, а ще бъде просто моментно спасяване на ситуацията. Трябва да се погледне много по-дълбоко в темата.
Когато обявиха, че ще има втори отбор, който да играе в Европейската лига, бях обнадежден, защото играем със съперници, които са на 100-о място в ранглистата. След този резултат обаче ползата е нулева. Четвърто място на този турнир е голям провал и няма как да се е отразило положително. Това е огромен негатив. Ако говорим за подмладяване, там трябва??е да са момчетата от младежкия национален отбор, а останалите да бъдат обединени в Световната лига. ??стината е, че всеки, който има качества и възможност, трябва??е да е в този отбор. Сърбия са събрали най-доброто, за да компенсират годината, защото и те няма да са на олимпиада. Класиране на финалите на Световната лига е самочувствие и реклама. Преливането може??е да се направи поетапно, а не изведнъж да се освободим от 5-6 водещи играчи. Виждате, че в другите отбори има волейболисти на по 35-36 години. Тоест – те имат възможност да го правят, а ние не, как така?! Затова и казвам, че всеки трябва да си понесе отговорност, а не да се говори за подмладяване.