Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

07-06-2013 Владимир Зафиров: Вдигнахме високо летвата, няма място за отстъпление

Владимир Зафиров: Вдигнахме високо летвата, няма място за отстъпление

07-06-2013 ??ван НЕЙКОВ

Централният защитник ще продължи договора си с Берое

Централният защитник на Берое Владимир Зафиров разкри в интервю за „Тема Спорт“, че бъдещето му при зелено-белите ще се ре??и през идната седмица.

Влади, как оценява?? представянето на Берое в отминалото първенство?
- Слаба есен и много силна пролет за нас. Такава пролет записаха само 2-3 тима в България и ние сме сред тях. Спечелихме купата и доставихме на себе си и на феновете незабравими емоции. Сега съжалявам, че през есента не бяхме на висота. Ако и тогава играехме както пролетта, щяхме да фини??ираме в първата петица.
Как преодоляхте прехода от слабата есен до силната пролет?
- През паузата направихме много силна подготовка. Благодарение на нея повярвахме в силите си. Това заедно с привличането на няколко класни футболисти промени облика ни в положителна насока и тръгнахме нагоре. Допълнителен бонус за положителните ни изяви е фактът, че Стара Загора е специално място за футбол. Тук феновете обичат играта и тима си. Те винаги са зад нас, което ни е от помощ в трудни и тежки моменти.
Какво очаква?? от предстоящите битки в Европа?
- Там сме длъжни да се представим достойно, за да докажем, че не сме случаен отбор, класирал се с късмет за участие на международната сцена. За целта ще е нужно да се подсилим. Не може както досега - 15-16 футболисти да изнасят тежестта на мачовете. Редно е да разполагаме с 22-ма стойностни играчи, за да сме конкурентноспособни на всеки пост. Вече вдигнахме високо летвата и няма място за отстъпление. Надявам се, че по-високите върхове за Берое тепърва предстоят не само в България, но и в Европа. Не се пла??им от никого и сме убедени, че можем да победим всеки противник.
Контрактът ти с Берое изтича, ще го поднови?? ли?
-Да, договорът ми с клуба свър??ва в края на месеца. Вече имам устно споразумение с ръководството и през следващата седмица ще уточня параметрите на новия си контракт.
Какви ще са амбициите на Берое за новия ??ампионат?
- Конкуренцията при новия формат на първенството вече става много сериозна. Въпреки това имаме сили да сме в първата петица и точно такова класиране е необходимо да гоним. Целим се и в достойно представяне в Европа. Носители сме на купата. В този турнир вече имаме традиции, които трябва да продължим.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар