Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Видяхте ли тъпканицата в сектор А

Видяхте ли тъпканицата в сектор А

24-10-2017 Желю СТАНКОВ

Хубаво е ??ефовете на Левски като плачат защо няма достатъчно фенове на стадиона да положат усилия и да покажат, че могат да се справят с организацията на мач, за който е ясно, че ще има повече от средна посещаемост, какъвто бе този в събота на националния стадион. След като са продали максимум билети за А сектор, хората от „Герена“ да седнат и да си изготвят два-три варианта, единият от които се случи по време на мача с ЦСКА. Централната трибуна се напълни до дупка като в доброто старо време - по стълбища, по пътеки, има??е хора, които гледаха към терена буквално покатерени на парапети. ?? отвън влизаха още и още зрители, като ситуацията ескалира до там родители да прехвърлят деца в ложата за журналисти поради опасност от притискане и заду??аване. В същото време буферната зона между А и Б сектор бе рехава и би трябвало да се реагира по радиостанции да не се пускат повече фенове на Левски в сектор А и още отвън да бъдат пренасочвани в междинния сектор. За какво са им тези радиостанции, щом не могат да реагират адекватно съобразно извънредната обстановка.
А да не говорим, че пропускателния режим още извън стадиона е скандален - струпвания и проверки на 2 места, от които общо взето няма много смисъл – вижда се, че който иска да вкара бомби и факли си го прави някак си въпреки щателното претърсване. Не всички входове в А сектор работеха, което е против комфорта на запалянковците. Друг е въпросът, че „Васил Левски“ е супер соц стадион и никой не се сети при основния ремонт преди няколко години и голямото източване на материали и средства да се помисли за избиване на отвори за още два входа.
Ясно, разходите по отваряне на всеки допълнителен вход вероятно са от порядъка на 2-3-4 хиляди лева, но не си ли струва 1-2 пъти годи??но да се плати тази сума? Въпреки, че и на новата трибуна на „Герена“ обикновено работят само два от 4 входа и има струпвания. Съвсем друга тема е, че нещата в сектор А относно кетъринг и др. започват да се побългаряват постепенно и картинката в сравнение с първите мачове след откриването е различна.
Та въпросът е дали е редно всеки път да се бие барабана, да се светва сигналната лампа, че някой път може и да стане нещо фатално, че чак тогава да се свикват кръгли маса, да се изказват всякакви хора по медиите – ама защо така стана, ама може??е ли да се предотврати, кой ще поеме отговорност… Не е ло??о в Левски да се замислят за това, не само да трият ръце, че мача с ЦСКА е калкулирал добри приходи.