Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

08-12-2011 Венци Стефанов: Този формат на А група е нереален

Венци Стефанов: Този формат на А група е нереален

08-12-2011 Тема спорт

Президентът на Славия Венци Стефанов бе първият от президентите на футболните клубове, които ще гостуват в Спортно Шоу Гонг до Коледните празници. В централното студио на Дарик в София босът на „белите“ призова всички ??ефове на водещите тимове в България да седнат на кръглата маса и да се обсъдят нужните промени на българския футбол. Според него това трябва да се случи най-късно до месец. Стефанов заяви, че според него нещата могат да се оправят, но „трябва намеса“.

Шефът от „Овча Купел“ говори на дълго за формата на А група, за Боби Михайлов, за разходите на БФС, за ролята на ПФЛ и за телевизионните права.

Ето какво сподели Венци Стефанов в Спорно Шоу Гонг:

Мен вече ме заболя устата да повтарям от толкова много години. Този формат на А група по принцип е нереален той не бе??е реален и досега, а вече да не говорим. Ако отборите са 10 в А група, интересът няма да е по-малък. Даже ще е по-голям. Ще има повече дербита. Ще бъде много по интересно. Отборите, които ще напират да влязат в десетката, ще са с повече възможности.

От времето на ??ван Славков, никой не иска да се променят нещата. Но така се поддържат лобита в дадени региони. Обаче, за да има пари от футбола, трябва мачовете, които се предават по телевизията, да са качествени. Ако са 10 тима, рейтингите на мачовете помежду им няма да падат.

Боби Михайлов държи на всички. Ако сега се направи една проверка на тези клубове, регистрирани в БФС, повече от 100-150 не са реални. Така, Боби не прави нещо хубаво за футбола, а запазва статуквото.

Защо, след като казва??, че няма пари, сега в БФС има над 20 автомобила. Когато бях вицепрезидент, има??е 3. Това е разход, вместо да икономисваме. Боби е първият президент, на който му се плаща. Разходите на БФС са изключително високи, а какво направихме за ??колите. Сложихме едни треньори дето чеп за зеле не става от тях. Така не се прави футбол.

??ли всички президенти да участват в ??зпълкома, или никой. Но Боби трябва да пусне нещо, защото работи в Европа, управлява и местния футбол. Боби обезличи ПФЛ, защото не избраха неговия човек. Спряха парите. ?? тях прибират. Аз с парите за глобите, които плащам, трябва да издържам сульо, пульо и мульо в БФС.

Само това е пътят, да се съберем президентите и да се обединим. Когато разговаряме, проявят пълно разбиране. Убеден съм, че и хората от Т??М не играят задкулисно. Трябва всички да седнем на масата и да действаме. ?? да заявим на Боби Михайлов. Аз докато ди??ам, ще държа на това нещо. Развалих си отно??енията с Вальо Михов на темата тв-права. Не обръщахме внимание на това нещо в последните 22 години. Ние и ПФЛ трябва да организираме един спортен канал, създаден от спортни журналисти, от нас – футболните клубове, но с помощта на държавата. Ако не бяха 2-та милиона дадени от премиера на националната телевизия не знам какво ще??е да стане. Засега само тези пари са разделени между клубовете. Да видим какво ще стане.

Вчера виждам автомобилни състезания, ще скачат с мотори. ?? на футбола му трябва мениджмънт. В каменната ера е БФС. ?? ПФЛ е в каменната ера, защото БФС не дава нищо на ПФЛ. Всичко е под егидата на БФС. Той трябва да ти разре??и да си продаде?? тв-правата, дали да картотекира??, дали продават. Как да промени?? нещата на конгрес, като има?? 200 мъртви клуба, които ще дойдат и ще гласуват каквото им каже Боби.

Боби от два месеца не ми вдигна телефона. Това не е нормално, аз няма да го занимавам с глупости. Ще разговарям с него за това, което говорим в момента. Дано да ме чуе, крайно време е да се седне и да се говори. Не може за всяко нещо да се търси бойко Борисов. Той помага, но не е многоръкият Шива, за да огрява на всякъде.

За да не си отиде футболът, трябва да седнем всички да мислим как да се спаси това, което го има в момента. Гигов го каза, ако това не стане, Надежда ще остане само географско понятие. В момента трябва да се спаси малкото.

??ма и нещо друго, мерси за поканата, дано много хора ме чуят. Трябва да седнем всички заедно, без да прикриваме да си кажем нещата в очите. Трябва да поискаме една по ??ирока среща с премиера. Ако има някой който да иска да помогне,. Това е той. Ако не помогне, тъй като е тежък момент, няма да пречи поне. Ако не се задействаме до месец, ще е късно. Преди мен е имало Славия и след мен ще има. Хората пак ще си обичат отборите, дори да станат аматьорски.

??скам да уточним – футболни хора са тези, които си дават парите за футбола, издържат футболни отбори. А ако говорим за 200-300 мъртви ду??и, съзнателно вкарани в БФС, за да се спечели конгрес – това не са футболни хора.

Ние в Славия не сме злоупотребили с чужди пари, действаме с на??и. В момента сме на първо място в детските ??коли. ?? другите президенти имат най-добри намерения. Но има хора покрай футбола, които се занимават с черно тото, уговарят срещи, съдии. Това са футболни престъпници.

Аз съм готов. Трябва да се направи една ??ирока, кръгла маса, преди нова година, Боби да присъства, каня и Вас. Ако това се случи, ще му кажа всичко в очите, както на вас в момента. Трябва намеса, и нещата ще се оправят.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар