Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

06-02-2020 Варна инвестира над 10 млн. лв. за спорт

Варна инвестира над 10 млн. лв. за спорт

06-02-2020 Тема спорт

Довършването на стадион "Спартак" ще струва 980 000 лв.

Общинският съвет във Варна обяви, че в бюджета за 2020 г. са заложени над 10 млн. лв. за инвестиции в спорта. Средствата ще бъдат използвани за завършване на ремонта на стадион "Спартак" и за изграждане и обновяване на спортни комплекси. Един от тях е многофункционалният комплекс в район "Владислав Варненчик", за който в местната хазна са предвидени малко над 5,9 млн. лева. Други близо 2,4 млн. лева общината ще инвестира в спортния комплекс на ул. "Студентска" и в изграждането на парк и спортни съоръжения в кв. "Виница".
Предстои да приключат и ремонтните дейности по стадион "Спартак". Обновяването на терена и реконструкцията на съществуващите трибуни вече завърши, следва построяване на т.нар. фенска трибуна и облагородяване на околните пространства, което ще струва на бюджета 980 хил. лева. Близо 920 хил. лева общината ще вложи в проектиране и основен ремонт на спортен комплекс "Простор", а около 300 хил. лева са заделени за изграждането на топлообменни станции за използване на геотермална топлина в плувен комплекс "Приморски".
Футболният Спартак не се намира в цветущо положение и се стяга за тежка битка за оцеляване във Втора лига напролет. Тимът зимува 16-и на 4 точки от зоната на спасението, където е Струмска слава. През втория дял от първенството участниците ще останат 16 и Спартак ще се изкачи с едно място нагоре заради отказа на Поморие. През есента при соколите имаше скандали, като освободеният капитан Боян Илиев скочи на ръководството, а налице бяха и финансови трусове. Зимната селекция обаче говори за по-добро представяне. В първия пролетен кръг Спартак гостува на Хебър на 16 февруари, неделя, от 14:00 часа.